Tekalan: Uydurma bunlar, keşke haberi yaparken bize de sorsalardı

Yeni Şafak Gazetesi, Prof. Suat Yıldırım ve işadamı Mustafa Kavurmacı tarafından yalanlanan ‘Ameliyat başlatmış’ haberine devam etti. Bu kez hedefte Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan vardı. Habere tepki gösteren Tekalan,...

Google Haberlere Abone ol
Tekalan: Uydurma bunlar, keşke haberi yaparken bize de sorsalardı

Yeni Şafak Gazetesi, Prof. Suat Yıldırım ve işadamı Mustafa Kavurmacı tarafından yalanlanan ‘Ameliyat başlatmış’ haberine devam etti. Bu kez hedefte Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan vardı. Habere tepki gösteren Tekalan, “Uydurma bunlar, keşke haberi yaparken bize de sorsalardı.” dedi.

17 Aralık’tan sonra Hizmet’e yönelik iftira ve karalama kampanyası yürüten hükümete yakın gazetelerden Yeni Şafak, yalan haberlerine bir yenisini daha ekledi. Gazetenin geçtiğimiz çarşamba manşetten verdiği ‘Ameliyat başlatmış’ başlıklı haberini Prof. Dr. Suat Yıldırım ve işadamı Mustafa Kavurmacı yalanlamıştı. Yeni Şafak, Suat Yıldırım’ın 11 yıldır ABD’ye gitmediği ortaya çıkınca bu kez Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan üzerinden iftira kampanyasını sürdürmeye çalıştı. ‘İşte o sır görüşmenin detayları’ başlıklı habere tepki gösteren Tekalan, “Haberde iddia edildiği gibi eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu’na bir mesaj iletmedim. Uydurma bunlar, keşke haberi yaparken bize de sorsalardı.” diye konuştu.

Rektör Prof. Şerif Ali Tekalan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’i devamlı ziyaret ettiğini, süreçten herkes gibi kendisinin de rahatsızlık duyduğunu ancak haberde iddia edildiği gibi ‘akil adamlar heyeti kuralım’ gibi bir öneride bulunduğu iddiasının da yalandan ibaret olduğunu söyledi. Tekalan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mehmet Görmez Hoca ile hukukumuz vardır. Görüşürüz, nezaket ziyaretlerinde bulunuruz. Ancak bu konu ile ilgili bir şey konuşmadık. Ben de herhangi bir öneride bulunmadım. Görmez, ‘karşılıklı görüşülse, konuşulsa iyi olur’ dedi. Konuşma esnasında Görmez, Ali Bardakoğlu ve Tayyar Altıkulaç ile ilgili ‘Ben onlarla bir görüşmeyi düşünüyorum’ dedi. Ama ne konuşacak neyi görüşecek bilmiyorum.”

Haberde ayrıca Mehmet Görmez’in ‘beddua edildiği ve bunun geri alınmasını istediği’ gibi hususların geçtiğini hatırlatan Tekalan, Görmez’in kendisine böyle bir şey söylemediğine dikkat çekti. “Akil adamlar heyeti oluşturulmasını teklif ettiğim, bu bilgiyi Amerika’ya götürdüğüm iddiaları gerçeği yansıtmıyor.” diyen Tekalan, “Haberde geçen heyetin içinde Ekrem Dumanlı, Mustafa Yeşil gibi isimler sayılmış. Bu insanların konuşmalarımızda adı bile geçmedi.” şeklinde konuştu. Hocaefendi’nin öneriye olumsuz baktığı “Ameliyat başladı, ilaç tedavisine dönülemez” gibi bir cümle kullanmadığını da vurgulayarak şunları kaydetti: “Ben o süreçte Hocaefendi’ye de gittim. Görüşmeyin, konuşmayın diye bir ikazı olmadı. Aksine Hocaefendi bunları diyecek bir insan değil. Her zaman görüşmeye, konuşmaya açık biri. Görüşülse, konuşulsa bunlar güzel şeyler ama öne çıkarılan şey ne ‘Hocaefendi biz kavgadayız ameliyat yapılıyor demiş’ yok böyle bir şey.” Daha önce kendisi ile ilgili gazeteci Abdülkadir Selvi’nin de bu tarzda bir haber yaptığını ve tekzip yayınlamak zorunda kaldıklarını da hatırlatarak, yapılanların habercilikle ilgisinin olmadığını, hukukçularının yasal işlem başlatacağını bildirdi.

Yeni Şafak, ‘Ameliyat başlatmış’ başlıklı haberinde süreçten rahatsız olan bir grup ilahiyatçının, Suat Yıldırım ve Mustafa Kavurmacı’ya gidip, “Bu gidişat bütün İslamî gruplara zarar verir hale gelmeye başladı” mesajı verdiğini öne sürmüştü. Gazete, iki ismin ABD’ye giderek Fethullah Gülen’e bu mesajı ilettiği, Hocaefendi’nin de “Ameliyat başladı, ilaç tedavisine dönülemez!” cevabı verdiği iftirası atmıştı. Yıldırım ve Kavurmacı söz konusu haberi aynı gün yalanlamıştı. Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil de, “Böyle bir söz asla Hocaefendiye ait değil. Ancak ‘Ameliyat başlamıştır’ sözünün Başbakan’a ait olduğunu biliyoruz.” ifadesini kullanmıştı.

CİHAN

Yorumlar