Tek merkezde toplanacak acil çağrı merkezi için bina yapılıyor

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, sağlık, polis, jandarma ve afet gibi acil çağrıları tek merkezde toplayacak ‘112 Acil Çağrı Merkezi’nin yapımına ilişkin proje çalışmaların tamamlandığını belirterek, teknolojinin tüm imkânları ile...

Google Haberlere Abone ol
Tek merkezde toplanacak acil çağrı merkezi için bina yapılıyor

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, sağlık, polis, jandarma ve afet gibi acil çağrıları tek merkezde toplayacak ‘112 Acil Çağrı Merkezi’nin yapımına ilişkin proje çalışmaların tamamlandığını belirterek, teknolojinin tüm imkânları ile donatılacak merkezin yapımı için önümüzdeki aylarda ihaleye çıkılacağını açıkladı.

Vali Düzgün, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, acil çağrı merkezlerinin öneminin herkes tarafından bilindiğini ve bu hizmetin insan hayatını doğrudan ilgilendirdiğini söyledi. Hayati önem taşıyan acil çağrı hizmetlerinin tek elde toplanmasına yönelik Kayseri’de de çalışma yürütüldüğünü belirten Vali Düzgün, 112 Acil Çağrı Merkezi’nin üç temel amacı bulunduğunu dile getirdi. Düzgün, “Acil çağrı yapılmasını gerektirecek durumlarda vatandaşlarımızın birden çok numara yerine tek bir numarayı bilmeleri, ilgili kurumların tek merkezde işbirliği ve koordinasyon içerisinde çalışmaları ve acil çağrı alındıktan sonra ihtiyaç duyulacak tüm ekiplerin en kısa sürede olay mahalline ulaşmalarını sağlamak istiyoruz” dedi.

Kayseri’de, Erkilet Mahallesi’nde yapımı planlanan 112 Acil Çağrı Merkezi’nin proje çalışmalarının tamamlandığını ve önümüzdeki aylarda ihaleye çıkılacağını ifade eden Vali Düzgün, modern şekilde tasarlanan merkezin teknolojinin tüm imkânları ile donatılacağını ve hayati önem taşıyan ihbarlara karşı çok daha hızlı ve etkili müdahale edilebileceğini kaydetti.

Vali Düzgün, şu bilgileri verdi; “Acil Çağrı Merkezi 112, 155, 110, 156, 177 gibi acil durumlarda aranılan numaraların tek bir merkezde birleştirilmesi ve tek bir merkezden koordinasyonunun sağlanması görevini üstlenecektir. Bu merkezin yapılış amacı, olay yerine daha hızlı, etkin ve tam donanımlı bir şekilde müdahale etmektir. Projenin hayata geçmesiyle birlikte, her türlü hava, kara taşıtlarının yol açtığı kazalarda, bina, tesis ve orman yangınlarında, doğal afetlerde, acil müdahale gerektiren bütün olaylarda, çağrıları cevaplandırmak, gerekli müdahaleye karar vermek, hizmetleri sevk ve idare etmek daha sistemli hale gelecektir. Ayrıca yönlendirmedeki koordinasyon eksikliği giderilerek, mobil sistem entegrasyonu sağlanacak, kaynak ve zaman israfı çok büyük ölçüde önlenecek, acil çağrı sistemine kontrol edilmiş ve denetlenmiş bilgi akışı sağlanacaktır. Bu merkez, ihtiyaç, hız, koordinasyon ve net yönlendirme konularının tamamını eksiksiz bir şekilde yerine getirecektir.” CİHAN

Yorumlar