Tek arzusu engelli kızını tedavi ettirip konuşturabilmek

Bolu’da 52 yaşındaki astım hastası Aynur Elgün'ün en büyük arzusu 15 yaşındaki yürüme ve zihinsel engelli kızını tedavi ettirerek konuşmasını sağlamak.Pazar günü kutlanacak olan anneler günü Aynur Elgün için çok farklı anlamlar...

Google Haberlere Abone ol
Tek arzusu engelli kızını tedavi ettirip konuşturabilmek

Bolu’da 52 yaşındaki astım hastası Aynur Elgün'ün en büyük arzusu 15 yaşındaki yürüme ve zihinsel engelli kızını tedavi ettirerek konuşmasını sağlamak.

Pazar günü kutlanacak olan anneler günü Aynur Elgün için çok farklı anlamlar taşıyor. Elgün, bütün imkansızlıklara rağmen doğuştan zihinsel engelli 15 yaşındaki kızı için kendi sağlığından bile vazgeçmiş durumda. Elgün’ün hikayesi 35 yıl öncesine dayanıyor. Adapazarı’ndan Bolu’ya gelin gelen ve o tarihten buyana Bolu’da yaşayan 52 yaşındaki anneyi ilk başta kocası terk etti. Evlendirdiği diğer çocukları ise kendi ailelerinin geçimi ile ilgilenip engelli kardeşlerini ve annelerini ihmal etti. 15 yıl önce dünyaya gelen ve doğuştan zihinsel engelli olan Mine Demir’in bütün yükünü ise annesi çekiyor. 3 yıl önce tarlada kalmak zorunda kaldıklarını ve başlarını sokacak yer bulamadıklarını anlatan anne astım hastası olduğunu ve ameliyat olması gerektiğini söylüyor. Kızını çok sevdiğini ve onu her şeyden sakındığını söyleyen Elgün’ün tek isteği kızından ayrılmamak.

Yetkililerin bakamaz gerekçesi ile kızını kendisinden alma korkusu yaşadığını söyleyen Elgün, “730 lira ve üç aydan üç aya aldığım paradan başka hiçbir gelirim yok. Kızım bez kullanıyor ve o bez parasını ben kendim ödüyorum. Üç günde bir paket bez bitiyor. 300-400 lira beze gidiyor ve eve 250 lira kira ödüyorum” diyerek çocuğunun ve kendisinin tedavisini yaptıracak imkanı olmadığını aktarıyor.

Kızı sayesinde hayata bağlandığını belirten Anne Elgün; “Tek isteğim konuşabilmesi. Ankara’da nöroloji tedavisi görmesi lazım. Bu tedavilerinin tam yapılması lazım. Yol masraflarım var. Ödeyemiyoruz. Fizik tedavi yapıldığı zaman yürüyebilecek ama maddi imkansızlıklardan dolayı yapamıyorum. Hastanede rehin kaldım. 200 lira param olmadığı için. Orada bulunan arkadaşlarım ödedi parayı. Allah bin kere razı olsun. Kızıma bakıyorum. 15 yıldan beri kızımla bir yaşıyorum. Kızımdan başka bir şey istemiyorum. Şu anda zorluk çekiyorum. Kızımın tedavi masraflarına devletten aldığım para yetmiyor. Bu eve taşınmadan önce tarlada yatıyordum. Bu masrafları karşılayamıyorum. TOKİ'de eve yazıldım beni yedek sıraya aldılar. Astım hastasıyım. Hastaneye gidip yatamıyorum. Ameliyat olmam lazım ama yapamıyorum. Kızımın elini bir saat olsun bırakamıyorum. O da bana çok bağlı” diyor.

Ailenin sosyal incelemesini yapan ve gıda yardımında bulunan Kimse Yok Mu Derneği Bolu Şube Müdürü Ali Kavaz annenin astım hastalığı nedeniyle bir cihaz almak için çalışma başlattıklarını belirtti. Kavaz, “Bu mağdur bizlere müracaat etti. Fedakar bir insan. Engelli kızına 15 yıldır bakıyor. Kendisi astım hastası. İnşallah ona bir astım cihazı alacağız. Gıda yardımları da yaptık. Bundan sonra bu aileye elimizden gelen yardımı yapacağız” dedi. CİHAN

Yorumlar