Tehlikeye aldırmadan bomba süsü verilmiş paketi tekmelediler

Sancaktepe’de yasadışı DHKP-C örgütü bir grup, ‘Berkin Elvan ölümsüzdür hesabını soracağız’ yazılı pankart asarak yanına da bomba süsü verilmiş paket bıraktı.

Google Haberlere Abone ol
Tehlikeye aldırmadan bomba süsü verilmiş paketi tekmelediler

Sancaktepe’de yasadışı DHKP-C örgütü bir grup, ‘Berkin Elvan ölümsüzdür hesabını soracağız’ yazılı pankart asarak yanına da bomba süsü verilmiş paket bıraktı. Tehlikeyi umursamayan bazı vatandaşların ise bomba süsü verilmiş paketi tekmelediklerini söyledi.

Edinilen bilgiye göre olay Sarıgazi Mahallesi Eski Ankara Asfaltı üzerinde meydana geldi. Yasadışı DHKP-C üyesi bir grup yüzlerce vatandaşa aldırmadan orta refüjdeki korkuluklara üzerinde ‘Berkin Elvan ölümsüzdür hesabını soracağız’ yazılı pankart astıktan sonra pankartın önüne de bomba süsü verilmiş kırmızı bir paket bıraktı. Şaşkın bakışlarla olup bitenleri izleyen vatandaşlar durumu polise bildirdi. Bundan sonra yaşananlar ise vatandaşların tehlikeye karşı duyarsızlıklarını ortaya koydu. Paketin boş olduğunu ve tekmelediğini anlatan bir vatandaş şöyle konuştu: “Gelip bağladılar, paket tam direğin dibindeydi, önce küçük bir çocuk pakete tekme attı. Ardından da bir tekme ben vurdum, içinde bir şey yok ki yahu, polisler reklam yapıyorlar.”

Daha sonra olay yerine gelen polis ekipleri pankart ve paketin çevresini güvenlik kordonu çekerek vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı. Olay yerine gelen bomba imha uzmanları da paketi fünye ile patlatarak etkisiz hale getirdi. Patlatılan paketin içerisine ise ağırlık yapması için taş konulduğu görüldü. Korkuluklardan sökülen pankart ve patlatılan pakete polis ekipleri tarafından el konuldu. Bu sırada olay yerinin yanından geçen bir kamyonun lastiğinin büyük bir gürültü ile patlamasıyla etrafı toz bulutu kaplayarak kısa süreli panik yaşandı. Alarma geçen polis ekipleri kısa sürede patlamanın yoldan geçen bir kamyonun lastiğinin patlaması olduğunu öğrenince vatandaşlara durumu anons ederek anlattı.
CİHAN

Yorumlar