“Tehlikeli maddelerin taşınması kurallarına uymayanları büyük cezalar bekliyor”

Borusan Lojistik İstanbul Anadolu Yakası Depolar Müdürü ve Tehlikeli Maddeler Güvenlik Danışmanı Murat Öncel, 1 Ocak’ta yürürlüğe giren 'Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması (ADR)' konulu yönetmelikte belirtilen şartlardan herhangi birini ihlal ede.

Google Haberlere Abone ol
“Tehlikeli maddelerin taşınması kurallarına uymayanları büyük cezalar bekliyor”

Borusan Lojistik İstanbul Anadolu Yakası Depolar Müdürü ve Tehlikeli Maddeler Güvenlik Danışmanı Murat Öncel, 1 Ocak’ta yürürlüğe giren 'Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması (ADR)' konulu yönetmelikte belirtilen şartlardan herhangi birini ihlal eden firmalara büyük cezalar verileceğini söyledi.

    Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Çevre ve İş Sağlığı Güvenliği Uzmanlık Grubu tarafından organize edilen “Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması (ADR)” konulu panelde, AB ülkelerinde yıllar önce standarda bağlanan, Türkiye’de ise 1 Ocak 2014’ten itibaren yürürlüğe giren sistem hakkında detaylı bilgi verildi.

    BUSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halit Cem Çakır, ADR yönergesinin, gerek çevre ve gerekse insan sağlığı açısından çok önemli olduğuna işaret etti. Tehlikeli yüklerin- maddelerin karayoluyla sağlıklı biçimde taşınması için gerekli AB standartlarının tümünü tarif eden ADR’nin 1 Ocak 2014 tarihi itibariyle Türkiye’de de yürürlüğe girdiğini ve bir yıl boyunca 'tehlikeli' kapsamındaki tüm maddelerin taşınmasıyla ilgili kademeli geçişin öngörüldüğünü belirten Çakır, “Ülkemizde tehlikeli kimyasal maddelerin taşınması, depolanması vs. sırasında meydana gelen kazaları üzüntüyle takip ediyoruz. Bu yönetmelik öncesine kadar karayollarımızda oluşan bu tür kazalar tamamen trafik kuralları içinde değerlendirilirken, yönetmelik sonrası oluşacak kazalarda, örneğin tehlikeli kimyasalları temin eden, gönderen, taşıyan vb. gibi zincirin tüm halkaları sorumlu olacak.” dedi.

    BAĞAN: SİSTEM CİDDİ BİR ALTYAPI GEREKTİRİYOR

    Türkiye Kimya Sanayicileri Derneği Genel Sekreteri Mustafa Bağan, ADR ile ilgili teknik ve yasal bilgiler verdi. ADR’nin kabul edilmesindeki ana amacının, güvenli taşımacılığın yanı sıra özellikle 'uluslararası taşımacılıkta tarife dışı engelleri ortadan kaldırma' olduğunu ifade etti.

    Bağan, “Olay aynen gömlek iliklemek gibi. Yani yanlış düğme ile başlarsanız sonuna kadar yanlış olur. ADR’de anahtar nokta, tehlikeli kabul edilen ürünün doğru sınıflandırılması ve isminin doğru bulunmasıdır.” diye konuştu. ADR sisteminin ciddi bir altyapı gerektirdiğini belirten ve bu sebeple Ocak 2009’da yürürlüğe girmesi gerekirken Ocak 2014’e ertelendiğini anımsatan Bağan, lojistik sektöründeki tüm kurum, kuruluş ve çalışanların sistem kapsamında sorumlu tutulduğunu vurguladı. Mevzuatta ADR ile ilgili birtakım eksiklikler olduğunun altını çizen Bağan, zamanla bu eksikliklerin giderilmesi gerektiğini kaydetti.

    Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre Yönetimi Şubesi’nden Serkan Pehlivan, tehlikeli atıkların taşınmasına yönelik Bursa il sınırları içinde 20 firma ile 41 aracın lisanslandırıldığını belirtti. Pehlivan, söz konusu araçlar için ADR kapsamı dışında da onay belgeleri istendiğini anlattı.

    ÖNCEL: KURALLARA UYMAYANLARI BÜYÜK CEZALAR BEKLİYOR

    Borusan Lojistik İstanbul Anadolu Yakası Depolar Müdürü ve Tehlikeli Maddeler Güvenlik Danışmanı Murat Öncel ise sistemde yer alan herkes bütün kuralları harfiyen uygulamak zorunda olduğunu söyledi. Öncel, yönetmelikte belirtilen şartlardan herhangi birinin ihlal edilmiş olması halinde, ihlal giderilinceye kadar taşımanın durdurulacağını ve ancak gerekli koşullar yerine getirildiği zaman devam edebileceğini vurguladı. Bazı konularda belirsizliklerin olduğunu, süreç içinde bunlarla ilgili neler yapılacağının netlik kazanacağını belirten Öncel, başta gönderici ve taşıyıcılar olmak üzere, ADR şartlarını yerine getirmeyenlere çok ciddi para cezaları uygulanacağına da dikkat çekti. CİHAN

Yorumlar