Tehlikeli madde taşımacılarına uyarı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, tehlikeli madde taşımacılığı konusunda üyelerini uyardı.Yürürlüğe giren ilgili yönetmeliğe göre, 1 Eylül 2014 tarihine kadar ‘Tehlikeli Madde Faaliyet...

Google Haberlere Abone ol
Tehlikeli madde taşımacılarına uyarı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, tehlikeli madde taşımacılığı konusunda üyelerini uyardı.

Yürürlüğe giren ilgili yönetmeliğe göre, 1 Eylül 2014 tarihine kadar ‘Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi’ almayan işletmelere ceza kesileceğini açıklayan Palandöken, “Konuya ilişkin tüm üyelerimizi genelge ile uyardık. Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi almayan kişi veya işletmelere bin lira para cezası kesilecek. Yönetmelik kapsamındaki maddelerden bir yıl içinde net 50 ton ve üstü miktarlarda taşıma, doldurma, paketleme, gönderici, alıcı, boşaltma ve tank/konteyner işletmecisi gibi işlerden en az birini veya birden fazlası ile ilgilenen üyelerimiz faaliyet belgesini almak zorundalar. Ayrıca, kara yoluyla LPG, benzin, boya, tiner, solvent, vernik, tıbbi gazlar, oksijen ve tarım ilaçları gibi maddeleri taşıyanlar yönetmelik kapsamında olacak.” dedi.

CİHAN

Yorumlar