Tehlikeli Bir Durum Söz Konusu Değil

Muş Valiliği tarafından düzenlenen Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na katılan Devlet Su İşleri Van 17.

Google Haberlere Abone ol
Tehlikeli Bir Durum Söz Konusu Değil

Muş Valiliği tarafından düzenlenen Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na katılan Devlet Su İşleri Van 17. Bölge Müdürü Ahmet Kanık, bölge müdürlüğüne bağlı illerdeki barajlarda doluluk oranlarının yüzde 58 dolayında olduğunu ama tehlikeli bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Muş Valiliği 2014 yılı İkinci Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na katılan DSİ Van Bölge Müdürü Ahmet Kanık, barajlardaki doluluk oranlarıyla ilgili toplantı öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı. Kar erime sezonunun yeni başladığını hatırlatan Kanık, Van Koçköprü Barajı’nda yüzde 47, Van Sarımehmet Barajı’nda yüzde 65, Van Zernek Barajı’nda yüzde 65 olmak üzere Van’daki barajlarda doluluk oranının yüzde 59 olduğunu belirterek Muş Alparslan 1 Barajı’nın doluluk oranının ise yüzde 57 olduğunu söyledi.

Geçen yıl bu barajlardaki doluluk oranının yüzde 77 olduğunu dile ifade eden DSİ Van Bölge Müdürü Kanık, kar erime sezonunun yeni başladığını ve bu yıl ki doluluk oranının artmasını beklediklerini kaydetti. Dört barajın toplam hacminin 3 milyon 228 bin metreküp olduğunu ifade eden Kanık, 11 Nisan 2014 tarihi itibariyle barajlarda 1 milyon 849 bin metreküp su olduğunu vurguladı.

“KANIK, SULAMA BİRLİKLERİNİ UYARDIK”

Sulama birliklerini uyardıklarını ifade eden Kanık şunları söyledi: “Sulama birliklerimiz suyu kullanırken biraz daha tasarruflu, suyun kısıtlı olduğunu bilerek sulamalarını yapması gerekiyor. Barajlarımızdaki oranları geçen yılla karşılaştırdığımızda yüzde 18 dolayında düşüş var. Ama bizde karlar yavaş yavaş erimeye başladı ve barajlarımız belli bir seviyeye gelecek. Biz yine de suyumuz bol deyip suyu tüketmemek lazım ve sulamayı kontrollü yapmak lazım. Birliklerimize gerekli duyurularımızı yaptık.”

Bölgeye Muş, Bitlis, Van ve Hakkari illerinin bağlı olduğunu vurgulayan Kanık, “Türkiye geneline baktığımız zaman biz daha az etkilenen bölgeyiz. Ama neticede önceki yıllara nazaran bizde de düşüş var. Suyu kontrollü kullandığımız zaman sıkıntı olmayacak. Yüzde 58’in üzerinde doluluğumuz var ve tehlike oluşturacağını düşünmüyoruz.” şeklinde konuştu. 

Yorumlar