Tefsir hocası Akdemir, son yolculuğuna uğurlandı

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve tefsir hocası Prof. Dr. Salih Akdemir, memleketi Bursa’da dua ve tekbirler eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı. Prof. Dr. Salih Akdemir, geçirdiği zatürre rahatsızlığı sonucu hayatını...

Google Haberlere Abone ol
Tefsir hocası Akdemir, son yolculuğuna uğurlandı

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve tefsir hocası Prof. Dr. Salih Akdemir, memleketi Bursa’da dua ve tekbirler eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Prof. Dr. Salih Akdemir, geçirdiği zatürre rahatsızlığı sonucu hayatını kaybetti. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde birçok önemli isme hocalık yapmış olan Prof. Dr. Salih Akdemir, hocaların hocası olarak biliniyor. Tefsir alanında birçok önemli çalışmaya imza atan, 10'dan fazla dil bilen Akdemir'in en önemli araştırmalarından biri de 'Vahye Dayalı Dinlerin Aşkın Birliği' eseri.

Ankara'da fakültede önceki gün düzenlenen törenin ardından Akdemir'in cenazesi, memleketi Bursa'ya getirildi. Cenaze namazına Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'in yanı sıra Bursa protokolü, belediye başkanları, siyasiler, öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HOCASINI GÖZYAŞLARI İLE UĞURLADI

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde doktora hocalığını yapan Prof. Dr. Salih Akdemir’i gözyaşları içinde uğurladı. Cenaze namazını kıldıran Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, İşler'e duygularını ifade etmesi için mikrofon uzattı. "Hocam ben konuşamayacağım" diyen Emrullah İşler, hıçkırıklar eşliğinde yerine geçti.

Namazın ardından cenaze götürülmeden önce konuşmak için yeniden mikrofonu alan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, kendisinin uzun yıllar Ankara İlahiyat Fakültesi'nde Prof. Dr. Salih Akdemir’in öğrencisi olduğunu belirterek, "Kendisi Ankara’da İlahiyat Fakültesinde hocalığımızı yaptı, bizzat talebesi olma şerefine nail oldum. Müstesna bir insandı, ismi ile müsemma bir insandı. Ben hep ona gıyabında onu söylemişimdir, yüzüne de söyledim, gerçekten salih bir insandı. İçi dışı bir insandı, özü sözü bir insandı. Geride hayırlı evlatlar bıraktı biliyorum, güzel talebeler yetiştirdi. İnşallah onun amel defteri kapanmadığına ben inanıyorum." şeklinde konuştu.

Öğle namazını müteakip Mollaarap Camlii’nde kılınan cenaze namazının ardından Akdemir, Sarıkaya mezarlığında toprağa verildi. CİHAN

Yorumlar