Tedavisi tamamlanan çakal doğaya bırakıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi, yaralı ve bakıma muhtaç yaban hayvanları için doğal yaşam rehabilitasyon merkezi görevi yapıyor. Bugüne kadar onlarca yaralı hayvanın tedavi ve bakımlarının yapıldığı...

Google Haberlere Abone ol
Tedavisi tamamlanan çakal doğaya bırakıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi, yaralı ve bakıma muhtaç yaban hayvanları için doğal yaşam rehabilitasyon merkezi görevi yapıyor. Bugüne kadar onlarca yaralı hayvanın tedavi ve bakımlarının yapıldığı hayvanat bahçesinde son olarak da bir çakal tedavi edilerek doğaya salındı.

    Yaklaşık 3 ay önce yaralı olarak Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi'ne getirilen çakalın tedavi ve rehabilitasyon süreci tamamlandı. Tamamen iyileşen çakal, yaralı olarak bulunduğu Kayseri-Malatya karayolunda yeniden doğaya bırakıldı.

    Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Koordinatörü Ali Üstünel, Hayvanat Bahçesi'nin aynı zamanda doğal yaşam rehabilitasyon merkezi olduğunu ifade ederek geçen yıl eylül ayından bu yana çoğunluğu yırtıcı kuş olmak üzere 50'den fazla hayvanın rehabilite edilerek doğaya bırakıldığını söyledi.

Üç ay önce Kayseri-Malatya yolunda vatandaşlar tarafından yaralı olarak bulunan çakalın Hayvanat Bahçesindeki Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi edildiğini dile getiren Üstünel, hayvanın hayatını bir süre idame ettirebileceği kadar yemle birlikte yaralı olarak bulunduğu yere bırakıldığını kaydetti.

Yaralı, sahipsiz sokak hayvanları veya evcil olmayan yabani hayvanların bulunması ya da görülmesi durumunda 444 2 899 no.lu telefona haber verilmesini de isteyen Ali Üstünel, "Ekiplerimiz yaralı hayvanı bulunduğu yerden alıp tedavisini yaparak yeniden doğaya bırakıyor." dedi.

    Tedavisi yapılan çakal, Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü'nden yetkililerin de katılımıyla doğaya bırakıldı. CİHAN

Yorumlar