TEDAŞ şefliğinin Silifke’ye taşınmasına muhtarlardan tepki

Mersin’in Mut ilçesinde bulunan TEDAŞ şefliğinin Silifke’ye taşınmasına muhtarlar tepki gösterdi. Pınarbaşı Mahalle muhtarlığına gelen Doğancı, Pınarbaşı, Cumhuriyet, Deveci, Güllük, Yazalanı, Kültür ve Kale mahallelerinin muhtarları...

Google Haberlere Abone ol
TEDAŞ şefliğinin Silifke’ye taşınmasına muhtarlardan tepki

Mersin’in Mut ilçesinde bulunan TEDAŞ şefliğinin Silifke’ye taşınmasına muhtarlar tepki gösterdi.

Pınarbaşı Mahalle muhtarlığına gelen Doğancı, Pınarbaşı, Cumhuriyet, Deveci, Güllük, Yazalanı, Kültür ve Kale mahallelerinin muhtarları ortak basın açıklaması yaptı.

Deveci Mahalle Muhtarı Osman Özer, Mut’ta bulunan TEDAŞ şefliğinin komşu ilçe Silifke’ye taşınmasının büyük haksızlık olduğunu söyledi.

Merkezde 11 taşrada ise 91 mahallesi bulunan ilçenin TEDAŞ’la büyük sorunlarının olduğunu belirten Özer, ”Mut, 62 bin 700 nüfusa ve 2 milyon 760 bir dekar yüz ölçüme sahip bir ilçe. İlçenin gelirinin yüzde 95 tarıma dayalı. Tarım ürünlerinin sulaması elektrik olmadan yapılamıyor. Yetkililerce bu durum dikkate alınması gerekir.” diye konuştu

İlçenin taşra mahalleri arasında Silifke’ye yaklaşık 100 ile 150 km uzaklıkta olduğunu vurgulayan Özer, ” Çamlıca, Ballı, Çampınar gibi mahaller Silifke’ye 150 km uzaklıkta. Bu mahallede bulunan vatandaşlar, abone veya iptal işlemlerinde Silifke’ye gitmek zorunda kalacak. Vatandaş bir abone işlemi için bazen bir gün bazen iki gününü harcayacak. Aydınlatma ve arıza için ihbar hattı olan 186 arandığında, TEDAŞ yetkilileri yaklaşık 1 ile 15 gün arasında yapılacağı söylenmektedir. Bu durum köklü sorunları ortaya çıkarmaktadır.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar