TED ile ABD Büyükelçiliği bünyesinde düzenlenen Access Eğitim Programı başladı

ABD Büyükelçiliği ile Türk Eğitim Derneği (TED) Koleji’nin yürüttüğü İngilizce Mini-Burslu (Access) Eğitim Programı Türkiye’de 10 şehirde başladı.

Google Haberlere Abone ol
TED ile ABD Büyükelçiliği bünyesinde düzenlenen Access Eğitim Programı başladı

ABD Büyükelçiliği ile Türk Eğitim Derneği (TED) Koleji’nin yürüttüğü İngilizce Mini-Burslu (Access) Eğitim Programı Türkiye’de 10 şehirde başladı. Maddi imkanı iyi olmayan başarılı öğrencileri kapsayan program ile 300 öğrenci İngilizce öğrenecek.

    Dünyada 85 ülkede gerekçeleştirilen Access Eğitim Programı, Türkiye’de de 10 şehirde başladı. Gaziantep TED Koleji’nin de yer aldığı eğitim programında toplam 300 öğrenci, İngilizce öğrenme şansı yakalayacak. Program kapsamında Gaziantep’e gelen ABD Büyükelçiliği İngilizce Eğitim Ataşesi Andrea Schindler, programın içeriği hakkında bilgi verdi.

    Maddi imkanı iyi olmayan başarılı öğrencilere İngilizce eğitim verdiklerini belirten Schindler, “Dünyada 85 ülkede yaklaşık 95 bin öğrenci bu programa katıldı. İlk olarak 2003 yılında Fas’ta başladığımız bu eğitim programı ile kısa sürede Ortadoğu’ya yayıldık. Türkiye’de de Afyon, Batman, Eskişehir, Hatay, Isparta, Karabük, Kayseri, Mersin, Ankara Polatlı ve Gaziantep illerinde TED Koleji ortaklığında bu projeyi yürütüyoruz. 2004’ten beridir Türkiye’de 2 binden fazla mezun verdik.” dedi.

    360 saatlik Access programı ile maddi imkanı iyi olmayan öğrencilere kapılar araladıklarını dile getiren Schindler, başarılı öğrencileri 6 haftalık Amerika’ya gönderdiklerini ve sertifika verdiklerini kaydetti.

    ABD Büyükelçiliği ile TED Koleji’nin yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi olduğuna dikkat çeken Gaziantep TED Koleji Okul Müdürü Hasan Büyükçerçi, “Başarılı, yoksul ve yeterince eğitim almamış çocukları kapsamaktadır. Bu yıl okulumuzda 30 öğrenci İngilizce eğitim alacaktır. Öğrencilerden her hangi bir ücret alınmayacaktır. Öğrenciler, haftada 6 saat uzman öğretmenlerce eğitim alacak.” şeklinde açıklamalara yer verdi.

    Programın açılış konuşmalarının ardından geçen yıl başarı sağlayan öğrencilere sertifikaları verildi. CİHAN

Yorumlar