Tecavüz mağduru 13 yaşındaki Ö.Y. davasında sanıklara ceza yağdı

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde geçen yıl 29 kişinin tecavüzüne uğradığı iddia edilen 13 yaşındaki Ö.

Google Haberlere Abone ol
Tecavüz mağduru 13 yaşındaki Ö.Y. davasında sanıklara ceza yağdı

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde geçen yıl 29 kişinin tecavüzüne uğradığı iddia edilen 13 yaşındaki Ö.Y.'nin davasında karar çıktı. Sanıklara ceza yağarken, adliye dışında da gerginlik yaşandı.

Gölcük ilçesinde 29 kişinin taciz ve tecavüzüne uğradığı iddia edilen Ö.Y. davası Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karara bağlandı. Basına kapalı davanın son celsesi tam 3 saat sürdü. Sanıklardan U.N.K.'ya farklı suçlamalarla toplam 12 yıl 6 ay cezası verildi. Mahkeme heyeti, tutuksuz olarak yargılanan sanıklardan İ.K., E.D., S.A., Ş.T.'yi ise 10'ar yıl ağır hapis cezasına çarptırdı. Tutuklu sanıklardan U.A. 9 yıl 9 ay 15 gün, C.B. ve F.V.B. ise toplam 9 yıl 2 ay hapis cezası aldı. C.O. da 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kararın ardından sanıklar ve sanık yakınları büyük bir şok yaşadı. Bazı tutuksuz yargılanan sanıklar ve aileleri gözyaşlarını tutamadı. Adliye dışında ise Kadın Platformu üyeleri cezaları az bulup sloganlar atınca, adliyeden çıkan bazı sanık yakınları Kadın Platformu üyelerine saldırmak istedi. Araya giren polisler tarafından şahıslar alandan uzaklaştırıldı. Kadınlar ise bir süre slogan attıktan sonra adliyeden ayrıldı. CİHAN

Yorumlar