TCDD'den yüksek hızlı tren hattında kablo kesilmesi açıklaması

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Ankara-İstanbul yüksek hızlı tren hattında kablo kesilmesi haberleri üzerine açıklama yaptı.    Söz konusu haberlerde hattın işletmeye açıldıktan sonra güvenliğinin de sorgulandığı...

Google Haberlere Abone ol
TCDD'den yüksek hızlı tren hattında kablo kesilmesi açıklaması

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Ankara-İstanbul yüksek hızlı tren hattında kablo kesilmesi haberleri üzerine açıklama yaptı.

    Söz konusu haberlerde hattın işletmeye açıldıktan sonra güvenliğinin de sorgulandığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi: "Sinyal ve haberleşme kabloları ile ray devreleri kesilmesi olayları test aşamasında meydana gelmiştir. Bu olaylar hatta test ve sertifikasyon sürecini etkilemektedir. Hat işletmeye açıldıktan sonra, herhangi bir olumsuzluk merkezi sistemden anında görülebilmekte ve müdahale edilmektedir. O bölgede tren trafiği sinyalizasyon sistemi tarafından merkezden durdurulmaktadır. Yüksek hızlı tren işletmeye açıldıktan sonra hatta meydana gelen en küçük olay ve değişim anında ve otomatik olarak izlenebilmekte, uyarı sistemleri anında devreye girmektedir. Kamuoyunun doğru bilgilenmesi adına, yapılan haberlerde bu hususta hassasiyet gösterilmesini bekler saygılar sunarız."

CİHAN

Yorumlar