TCDD: 10 yıl içinde binlerce firmayla çalıştık

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü (TCDD), bazı medya organlarında iddia edilen sorulara cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
TCDD: 10 yıl içinde binlerce firmayla çalıştık

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü (TCDD), bazı medya organlarında iddia edilen sorulara cevap verdi. Haberlerde söz konusu olan ‘TCDD 5-10 firma ile çalışıyor’ iddiasının gerçeği yansıtmadığı ifade edilerek, 10 yıl içerisinde binlerce firma ile iş yaptıklarını kaydetti.

TCDD, basın ve yayın organlarında ve çeşitli internet sitelerinde çıkan iddialarla ilgili açıklama yaptı. Yapılan ihalelerin, sadece belirli şirketlere verildiğine ilişkin çıkan haberlerin doğru olmadığını ifade eden yetkililer, “TCDD, son 10 yılda binlerce farklı işte binlerce firma ile çalıştı. İşlerin 5-10 firmaya yaptırıldığı, bunların kendi aralarında işleri paylaştığı iddialarının gerçeği yoktur.” açıklamasına yer verdi.

VAN GÖLÜ FERİBOT İHALESİNE MAHKEME KARAR VERDİ

Van Gölü’ne yapılacak olan feribot yapım ihalesinin, tekliflerin uygun görülmemesi üzerine TCDD tarafından iptal edildiğini belirten açıklamada, “Kamu İhale Kurumu iptal kararını onayladı. İstekli mahkemeye başvurdu. Mahkeme, TCDD’nin ve KİK’in iptal ettiği ihaleyi geçerli saydı. Özetle ihaleyi kimin kazandığına mahkeme karar verdi. TCDD, zorunlu olarak mahkeme kararını uyguladı. Medya, mahkemenin karar verdiği ve TCDD’nin zorunlu olarak uyguladığı ihalede ‘fesat’ aramaya devam ediyor.” ifadeleri kullanıldı.

TCDD olarak binlerce kiracıları olduğunu ifade eden yetkililer, Marmaray hattında kiraya çıkan kafeler konusunda da açıklama yaptı. Medyada “Simit Sarayı’na usulsüz ihale” olarak yansıtılan haberlerin doğru olmadığını belirten yetkililer, şu bilgilere yer verdi: “TCDD’nin binlerce kiracısı vardır. Yanikapı ve Kazlıçeşme istasyonlarına büfe ve kafe ihalesine de herkes açık olarak çıkıldı. İstekli olmadığından ihale iptal edildi. İkinci kez çıkılan ihale tek istekli olduğundan ve şartları taşımadığından yeniden iptal edildi.”
Açıklama sonunda, yapılan haberler konusunda TCDD’nin yasal haklarını kullanacağı ifade edildi.

CİHAN

Yorumlar