TBMM’deki yangın tatbikatı panik yaşattı

TBMM’de yeni hizmete açılan ve milletvekillerin odalarının bulunduğu Halkla İlişkiler binasında düzenlenen yangın tatbikatı paniğe neden oldu. Binada çalan yangın sirenin ardından bahçeye çıkan çok sayıda milletvekili ve personelin panik...

Google Haberlere Abone ol
TBMM’deki yangın tatbikatı panik yaşattı

TBMM’de yeni hizmete açılan ve milletvekillerin odalarının bulunduğu Halkla İlişkiler binasında düzenlenen yangın tatbikatı paniğe neden oldu. Binada çalan yangın sirenin ardından bahçeye çıkan çok sayıda milletvekili ve personelin panik halinde telefonlara sarıldığı görüldü.

Milletvekili makam odalarının bulunduğu halkla ilişkiler binası yapılan anonsun ardından boşaltılmasının yangın tatbikatı olduğu yönündeki değerlendirme geldi. TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, yaşanan panikle ilgili kameraların karşısına geçerek endişe edilecek herhangi bir durumun olmadığını kaydetti. Neziroğlu, "Bugünkü alarm, bir yangın tatbikatı alarmıydı. Daha önce arkadaşlarla bunu konuşmuştuk. Sadece dördüncü kata yapılan bir alarm. Test amaçlı. Başarıya da ulaşıldı. Çok hızlı bir şekilde bina boşaltıldı. Herhangi bir sıkıntı yok." şeklinde konuştu.

Çalışanların tekrar binaya alındığını kaydeden TBMM Genel Sekreteri, yangın tatbikatının haber verilerek yapılamayacağını kaydetti. Neziroğlu, “Bunu haber verilerek yapıldığı takdirde Allah korusun gerçek bir yangın çıkması halinde nasıl hareket edileceğini kestirmemiz mümkün değil. O yüzden arkadaşlarımız gerekli tedbirleri aldılar, Sivil Savunma’daki arkadaşlar da gözlemlediler.” dedi.

Milletvekillerin makam odalarının bulunduğu yeni binada geçtiğimiz günlerde de kanalizasyon boruları patlamıştı.

CİHAN

Yorumlar