TBMM internet sitesinde Bakan Ala'nın fotoğrafı ve özgeçmişi yok

TBMM’nin resmi internet sitesinde Bakanlar Kurulu üyelerinin yer aldığı linkte, bütün bakanların geçmişleriyle ilgili bilgiler ve fotoğrafları yer alırken İçişleri Bakanı bölümünde sadece Efkan Ala’nın ismi yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol
TBMM internet sitesinde Bakan Ala'nın fotoğrafı ve özgeçmişi yok

TBMM’nin resmi internet sitesinde Bakanlar Kurulu üyelerinin yer aldığı linkte, bütün bakanların geçmişleriyle ilgili bilgiler ve fotoğrafları yer alırken İçişleri Bakanı bölümünde sadece Efkan Ala’nın ismi yer alıyor. 26 üyeli Bakanlar Kurulu sayfasında Ala hariç tüm üyelerin fotoğrafı ve özgeçmişi bulunurken, İçişleri Bakanı’na dair hiçbir bilgi paylaşılmıyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere 26 üyeli Bakanlar Kurulu üyelerine dair tanıtıcı bilgileri ‘Türkiye Cumhuriyeti 61. Hükümeti Üyeleri’ adı altında resmi internet sayfasında paylaşıyor. Bakanların hangi tarihte doğduğu, eğitimini nerede tamamladığı, hangi görevlerde bulunduğu, yabancı dil bilgisinin seviyesi ve medeni durumu gibi bilgilerin paylaşıldığı özgeçmişlerinin yanı sıra Bakanlar Kurulu üyelerin vesikalık fotoğraflarına da sitede ulaşmak mümkün.

Bakanlar Kurulu’ndaki tüm üyelere dair bilgi ve fotoğrafların paylaşıldığı TBMM’nin resmi internet sitesinde sadece İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya dair ne bir bilgi ne de bir görsel paylaşım yapıldı. Sitede sadece ‘İçişleri Bakanı- Efkan Ala’ ifadesine yer verildiği görüldü. Son kabine revizyonunda İçişleri Bakanlığı’na getirilen Ala’ya dair herhangi bir özgeçmişin paylaşılmaması dikkat çekerken, Başbakan Yardımcılığı’na getirilen Emrullah İşler ve AB Bakanı olan Mevlüt Çavuşoğlu gibi üyelere dair paylaşım yapılmış.

Öte yandan Bakanlar Kurulu üyelerin bazıların yanında AK Parti amblemi ve ‘AK Parti’ ifadesi yer alırken, bazı bakanların isimlerin yanında bu ifadenin yer almaması dikkat çekti. CİHAN

Yorumlar