TBMM Başkanvekili Bahçekapılı, Meclis'te Rahatsızlandı

İç Güvenlik Paketi'nin görüşmeleri için toplanan TBMM Genel Kurulu'nda Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı rahatsızlanınca görüşmelere ara verildi.

Google Haberlere Abone ol
TBMM Başkanvekili Bahçekapılı, Meclis'te Rahatsızlandı

İç Güvenlik Paketi'nin geceli gündüzlü gerilmiş görüşmeleri Meclis yönetimini de yordu. Günlerdir aralarla kavgalı oturumları yöneten Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, tansiyonu fikir görüşmeye mesafe vererek Başkanlık Divanı'ndan ayrıldı.

'FENA OLUYORUM'

Bahçekapılı, Genel Kurul'u açtıktan birkaç dakika sonra yoklama yaparken fenalaştı. Bahçekapılı, toplantı kafi sayısına ulaşıldığını söylemesinin derhal arkasından yanındaki katip üyeleri 'Fena oluyorum' diye uyardı.

TANSİYONU DÜŞTÜ

Görüşmelere bir saat mesafe sağlayan Bahçekapılı derhal Başkanlık Divanı'nın arkasındaki dinlenme odasına çekildi. Meclis hekimlerinin buradaki müdahalesinde Bahçekapılı'nın tansiyonunun 9/5 bulunduğu ölçüldü. Bahçekapılı dinlenmeye çekilirken milletvekilleri de oturumun açılması amacıyla başka AK Partili Başkanvekili Sadık Yakut'u bekledi.

YAKUT DA GÖRÜŞMELERE ARA VERMEK ZORUNDA KALMIŞTI

Bahçekapılı bir gün öncelikle de akşam ilerleyen saatlere kadar Genel Kurul'u yönetmişti. Yakut bu şeklinde Bahçekapılı da gerilmiş ve kavgalı oturumlarda süre vakit milletvekillerini sakinleştirmekte zorlanınca görüşmelere mesafe eda etmek durumunda kalmıştı.

MİLLETVEKİLİ ELİNE VURMUŞTU

Son şekilde muhalefet milletvekillerinin Başkanlık Divanı'nın önünde toplandığı sırada Bahçekapılı bir milletvekilinin eline vurmasına reaksiyon göstermişti. Bahçekapılı daha sonra özür isteyen bu milletvekiline 'helalleştiğini' söylemişti.

Şimdiye kadar kamuoyunda İç Güvenlik Paketi şekilde adlandırılan 'Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın 26 maddesi kabul edildi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar