TBMM Başkanvekili Aydın Adıyaman'da

"Milletten aldığın emaneti, sadece millete hizmet etme yolunda kullanacaksın. Bu ülkede kim suç işliyorsa, kim terör örgütlerine yardım ve yataklık ediyorsa, kim bu milleti eziyorsa, kim bu millete ihanet ediyorsa cezasını çekecektir"

Google Haberlere Abone ol
TBMM Başkanvekili Aydın Adıyaman'da
TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "Milletten aldığın emaneti, sadece millete hizmet etme yolunda kullanacaksın. Bu ülkede kim suç işliyorsa, kim terör örgütlerine yardım ve yataklık ediyorsa, kim bu milleti eziyorsa, kim bu millete ihanet ediyorsa cezasını çekecektir." dedi.

Aydın, Kahta Öğretmenevi'nde düzenlenen bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, ülkenin üzerinde oynanan senaryoların yaklaşık on yıldan beri devam ettiğini belirterek, Danıştay saldırılarıyla başlayan 367 krizi, parti kapatma süreçleri, e-muhtıralarla devam eden oyunlara dikkati çekti.

TBMM Başkanvekili Aydın, "Aslında bunların hepsi bu millete karşı yapılan darbe girişimleriydi ama en ahlaksızı, en alçağı ve en affedilmez olanı 15 Temmuz darbe girişimiydi. Bu darbe girişimi aslında Haçlı Seferleri'nin devamıydı. Çünkü Haçlı zihniyetiyle ülke içindeki tüm terör örgütleri dışarıdan yönetilen kirli tezgahlarla 15 Temmuz'da bu ülkenin üzerine gönderildi. Bu ülkenin öz evladına namlular uzatıldı ve bu ülke 241 şehit verdi." diye konuştu.

Türkiye'nin güçlenmesini hazmedemeyen 2023 hedeflerinden rahatsızlık duyanların, değişik örgüt ismi altında terör estirdiklerini anlatan Aydın, bu terör örgütlerinin beslendiği yerin, hep aynı ve amaçlarının bu ülkenin huzur ve barış ortamını bozmak olduğunu bildirdi.

Aydın, "İsimleri PKK, DAİŞ ve FETÖ olsa da hepsinin yönetildiği yer aynıdır. Tüm planlar yapıldı. Fakat Hak'kın ve halkın gücü hesaba katılmadı. Halk, Hak'tan aldığı güç ve imanla tüm bunları bertaraf etti. Şimdi bize düşen bu millete layık olmaktır. Bu halkı mağdur etmemektir." ifadesini kullandı.

Van'daki terör saldırısı

Van'daki terör saldırısına değinen Aydın, olayda yaralanan güvenlik güçlerine ve vatandaşlara "Geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Aydın, şunları söyledi:

"Bu patlamayı kim yaptı? Sözde Kürt halkı adına savaştığını söyleyen, fakat Kürtlere en büyük zararı veren PKK terör örgütü yaptı. Bu ahlaksızlar, vicdansızlar bayramda bile masum halkın kanını dökecek kadar canileştiler. Orada yaralanan veya başka olaylarda yaşamını yitirenlerin hepsi Kürt değil mi? Sözüm ona hani Kürt halkının haklarını savunacaktınız. Kürt'lere en büyük zulmü bu PKK denilen terör örgütü yaptı. Kürtlere en büyük baskıyı uygulayan bu terör örgütüdür."

Bazı belediyelere görevlendirme yapmanın gerektiğini ve devletin bunu yapmakla mükellef olduğunu kaydeden Aydın, "Belediyelere kayyum atanmasın' diye ortalığı velveleye veriyorlar. Kimse kusura bakmasın. Milletten aldığın emaneti, sadece millete hizmet etme yolunda kullanacaksın. Bu ülkede kim suç işliyorsa, kim terör örgütlerine yardım ve yataklık yapıyorsa, kim bu milleti eziyorsa, kim bu millete ihanet ediyorsa cezasını çekecektir." dedi.

Belediyelerin asıl görevlerin halka hizmet etmek olduğunu anlatan Aydın, kimsenin bu millete karşı patlatılacak bombaları, kamyonlarla taşımasına müsaade etmeyeceklerini bildirdi.

TBMM Başkanvekili Aydın, "Bu millete yol, okul, hizmet gelmesin diye çukur kazmak için mi oradasınız. Biz seçmenlere saygı duyarız. Fakat suç işleyen kim olursa olsun devlet, gerekeni yapmak zorundadır. Sizin göreviniz belediyeyi en güzel şekilde işleterek bu halka hizmet etmektir.
Bunun dışına çıkarsanız tabi ki kayyumlar atanacak. Bak şimdi kayyumlar durmuş olan hizmeti devam ettirmeye başladılar." açıklamasında bulundu.

Adalet Bakanlığınca FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi için delillerle birlikte gerekli başvuruların yapıldığını aktaran Aydın, "15 Temmuz darbe girişiminin emrini veren, bir şekilde komuta eden terörist başı şu anda Amerika'da. Bu ülkeye bu kadar zarar veren, bu milletin geleceğini gasp etmeye çalışan, 241 vatandaşımızı şehit eden FETÖ terör örgütü elebaşını Amerikan'dan istemek Türkiye'nin en doğal hakkıdır. Fakat ABD 'yargı kararlarının sonucunu bekleyeceğim' diyor. Şimdi soruyorum onlara. 11 Eylül olaylarında hangi yargı kararının sonucunu beklediniz. Ve şunu da tekrar sormak istiyorum. Eğer bombalanan ülke Türkiye değil ABD olsaydı, TBMM değil de Beyaz Saray olsaydı, o kadar ABD vatandaşını katletseydi ve orada darbe girişime kalkışsalardı bunlar yargı kararlarının sonuçlarını bekleyecekler miydi?"
değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar