TBMM Başkanı Çiçek, Erzurum Kongresi binasının açılışına katıldı

TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı tarafından restorasyonu gerçekleştirilen Erzurum Kongresi binası, tarihi kongrenin 95. yıl dönümünde TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in katıldığı törenle açıldı. Tarihi kongre, tiyatro sanatçıları tarafından...

Google Haberlere Abone ol
TBMM Başkanı Çiçek, Erzurum Kongresi binasının açılışına katıldı

TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı tarafından restorasyonu gerçekleştirilen Erzurum Kongresi binası, tarihi kongrenin 95. yıl dönümünde TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in katıldığı törenle açıldı. Tarihi kongre, tiyatro sanatçıları tarafından restorasyonu tamamlanan kongre salonunda temsili olarak canlandırıldı.

TBMM Başkanı Çiçek, İran gezisi sonrasında Ata uçağıyla sabah saatlerinde Erzurum'a geldi. Çiçek, Vali Ahmet Altıparmak'ı makamında ziyaret ettikten sonra törenlerin gerçekleştirildiği Yakutiye ilçesinde Atatürk anıtı önüne geçti. Atatürk anıtına çelenk koyan TBMM Başkanı, daha sonra Yakutiye Kent Meydanı'na kadar mehteran eşliğinde oluşturan kortejde yürüdü. Çiçek, daha sonra kongre binasınnın açılış törenine katıladı.

Buradaki törene ayrıca İçişleri Bakanı Efkan Ala, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile protokol ve vatandaşlar katıldı. TBMM Başkanı Çiçek, Erzurum'un Cumhuriyet tarihinde önemli yeri olduğunu ifade etti. Çiçek, Filistin'de yaşanan katliama da vurgu yaparak, "Maalesef İslam dünyası belki son tarihin kanlı dönemlerinden birisini yaşıyor. Birinci dönem Kerbela öncesi ve sonrası hala o dönemde yaşanan kan dökülmenin, kin tutmanın, iktidar hırslarının İslam dünyasına neye mal olduğunu biliyoruz o günün olumsuzlukları bugün bile aramızda tefrika vesile oldu, ikincisi Moğol istilası bu topraklar başta olmak üzere İslam coğrafyasında kan döküldü medeniyet eserleri tahrip edildi. Üçüncü dönem içinden geçtiğimiz süreç. Belli süreden beri tüm İslam coğrafyasında en doğusundan en batısına, kuzeyinden en güneyine kadar her yerde kan ve göz yaşı var. " dedi.

Kongre binasının açılış töreninde 600 öğrencinin seslendirdiği Erzurum türküleri korosu büyük beğeni topladı. Açılış törenine TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Vali Ahmet Altıparmak, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan İçişleri Bakanı Efkan Ala, Erzurum'un milli mücadeledeki önemine işaret etti. Ala, 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde halkın kendi cumhurbaşkanını seçeceğini belirtti. CİHAN

Yorumlar