TBB:Paralel devlet iddiasını öne sürüp geri çekilen, daha büyük zarar veriyor

Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Metin Feyzioğlu, Türkiye'nin binlerce fedakar, namuslu, hukuktan yana terddütsüz tavrını ortaya koyan hakim ve savcıları olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
TBB:Paralel devlet iddiasını öne sürüp geri çekilen, daha büyük zarar veriyor

Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Metin Feyzioğlu, Türkiye'nin binlerce fedakar, namuslu, hukuktan yana terddütsüz tavrını ortaya koyan hakim ve savcıları olduğunu söyledi. 'Paralel devlet' iddiaları ile ilgili olarak ise Feyzioğlu “Paralel devlet iddiasını yapan, bu iddiayı gündeme getiren iddiasını öne sürüp geri çekilmek sureti ile daha büyük zarar veriyor. Bunun delillerini koyun ki, sarsılan kamu düzenini tamir etme imkânımız olsun.” dedi.

TBB başkanı Feyzioğlu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmesinin ardından bugün gündeme dair açıklamalarda bulundu. Gelinen nokta ile ilgili olarak ‘Türkiye için acil çözüm önerileri’ sunan Feyizoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yarın Dolmabahçe’de görüşecekleri bilgisini verdi. Feyzioğlu, Başbakan'ın ardından Meclis'te grubu bulunan diğer partilerle de görüşeceklerini söyledi. ‘Paralel devlet’ iddiaları üzerine konuşan Feyzioğlu, “Paralel devlet iddiasını yapan, bu iddiayı gündeme getiren. iddiasını öne sürüp geri çekilmek sureti ile daha büyük zarar veriyor. Bunun delillerini koyun ki, sarsılan kamu düzenini tamir etme imkânımız olsun. Aksi takdirde, hiçbir yurttaş kendisini, hukuki güvenlik duygusuna sahip hissetmeyecektir” ifadelerini kullandı.

“DEVLETİN ÇİVİLERİ ÇIKMIŞTIR”

“İstanbul’da, ikinci operasyonda uygulanmayan tutuklama kararı verildi, Hatay’da da aynı durum yaşandı. Vali araya girdi. Şu algı ortaya çıkıyor. Hukuk devleti askıda mı?” sorusuna ise Feyzioğlu, “Şu anda bugün burada olmanızın sebebi, bizim yaptığımız bu açıklama ve açıklamamıza sebep bütün olaylar, hukuki güvenlik ilkesinin ağır şekilde zedelendiği ve yurttaşların bu somut olayların da ötesinde, yargıya sıradan olaylarda bile güvenemez hale getirildiğidir. Çünkü, hiçbir olay başınıza geldiğinde, sıradan değildir. ‘Adalet mülkün temelidir’ cümlesindeki ‘mülk’ ülke demektir. Bir ülkenin, en üst yöneticileri, yargıya yönelik çok ciddi endişelerini, şüphelerini, iddialarını dile getiriyorsa, yargının en süt kurumları karşı cevaplar veriyorsa, savcıların talimatları, polis tarafından veya jandarma tarafından yerine getirilmiyorsa veya savcı talimatlarının yerine getirilmesi noktasında, valiler müdahale ediyorsa, açık söylüyorum, o devletin çivileri çıkmıştır. Şimdi bizim, bu çivileri yerine takma zamanımızdır ama dünden ders almamız ve özgürlükçü aydınlık bir geleceği, bu ortamı, bu krizi, vesile kılıp birlikte yapmamız gerekiyor” şeklinde cevap verdi.

“TÜRKİYE’NİN HUKUKTAN YANA TERÜDDÜTSÜZ TAVRINI KOYAN SAVCILARI VAR”

Kamuoyunda hala yargıya güven noktasında konulan soru işaretlerini kaldırmak istediklerini dile getiren Feyzioğlu, “Türkiye’nin binlerce fedakâr namuslu, hukuktan yana tereddütsüz tavrını koyan hâkimi ve savcısı var. Türkiye’nin 82 bin kişilik avukat ordusu var. Bütün bunları bir çırpıda elinizin tersi ile atamazsınız. İddianın kaynağı neresi ise, diken nereye battıysa orayı tedavi edelim. Yoksa yargıyı bir bütün olarak düşman ilan ettiğinizde, yargı; kolu kanadı kırıldığında ülkenin temellerini tutamazsınız, ülke çöker” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar