TBB'den Anıtkabir ziyareti

Türkiye Barolar Birliği (TBB) 'Avukatlar Günü' nedeni ile Anıtkabir'i ziyaret etti. Programa TBB Yönetim Kurulu üyeleri ve avukatlar katıldı.

Google Haberlere Abone ol
TBB'den Anıtkabir ziyareti

Türkiye Barolar Birliği (TBB) 'Avukatlar Günü' nedeni ile Anıtkabir'i ziyaret etti. Programa TBB Yönetim Kurulu üyeleri ve avukatlar katıldı. Aslanlı yolun geçilmesi ile başlayan program, mozoleye çelenk konulması ile devam etti. Saygı duruşunun yapılmasının ardından TBB Başkanı Metin Feyzioğlu Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Feyzioğlu deftere şu ifadeleri yazdı: "Yüce Atatürk bugün demokrasimize ilişkin yaşadığımız sorunların temelinde hukukun üstünlüğünün ve insan haklarına ilişkin evrensel değerlerin yasama, yürütme ve yargının temsilcileri tarafından topyekûn bir türlü içselleştirilmemiş olması vardır. Biz ışıklı yolunuzun yorulmak bilmeyen yolcuları olarak 5 Nisan avukatlar günü dolayısıyla size söz veriyoruz. 82 bin avukat, 79 baro ve bizi takıp eden on milyonlarca yurttaşımızla birlikte kurduğunuz cumhuriyetin değerlerini koruyarak hukuk devletini ve demokrasiyi koruyarak omuz omuza ve ele ele yükseltecek size layık olduğumuzu ispatlayacağız şükran duygularımızla."

TBB Yönetim Kurulu üyeleri ve avukatlar törenin ardından İsmet İnönü’nün de kabrini ziyaret etti. Grup kabir başında dua etti.
CİHAN

Yorumlar