TBB'den, Adana Adliye binasının yapımına başlanmamasına tepki

Adana Adliye binasının inşaatına bir türlü başlanmaması üzerine Türkiye Barolar Birliği (TBB) açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
TBB'den, Adana Adliye binasının yapımına başlanmamasına tepki

Adana Adliye binasının inşaatına bir türlü başlanmaması üzerine Türkiye Barolar Birliği (TBB) açıklama yaptı. Yazılı açıklamada, “Adana’da adliye sorununun çözümü için Anayasa’dan ve Avukatlık Kanunu’ndan kaynaklanan bütün demokratik haklarımızı kullanmaya kararlıyız.” denildi.

Adaliye binasının inşaatının bir türlü yapılmaması nedeniyle Adana Barosu tarafından Çarşamba günü yürüyüş yapılacak. Eyleme Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun da katılacağı duyuruldu. Konuşla ilgili Türkiye Barolar Birliği’nden yapılan açıklama da Adana’da adli yargı hizmetinin 4 ayrı binada verildiği hatırlatılırken, bu binaların çoğunun avukat, hakim, savcı ve vatandaşların layık olduğu hizmet kalitesini sağlamaya elverişli olmadığı vurgulandı. Adana adliyesindeki sıkıntıların maddeler halinde sıralandığı açıklamada, “Türkiye’nin en büyük illerinden Adana’nın bu sorununun yıllardır çözülmemiş olması kabul edilemez. Adana Barosu, bugüne kadar sorunun çözümü için Adalet Bakanlığı nezdinde her türlü girişimde bulunmuş, ancak bir türlü bu yapıcı girişimlerine karşılık bulamamıştır. Adana Barosu’nun, adli mercilerce yurttaşlara yapılan tebligatlara hangi adliye binasına çağırıldıklarının yazılmasına yönelik talepleri ve bu konuda damga hazırlanması gibi destek teklifleri dahi karşılık bulmamıştır. Yurttaşlarımıza ve avukatlarımıza haksız olarak çektirilen çile, maalesef devam etmektedir. Kalitesiz hizmetin neden olduğu sorunlar, fedakarca çalışmaya gayret eden hakim ve savcılarımız üzerinde de olumsuz etki oluşturmakta, gereksiz yere uyuşmazlıklar çıkmaktadır. “ denildi.

Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık ve yönetim kurulu üyelerinin, son dönemde büyük bir kampanya başlatarak sorunun çözümü için gerekli kamuoyu oluşturmayı başardıklarının vurgulandığı Türkiye Barolar Birliği’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Baronun oluşturduğu kamuoyu baskısının sonucunda, Adana Başsavcılığı Basın Sözcülüğü Adana Adliyesi’nin ihalesinin 3 Martta yapılacağını duyurmuştur. Bu açıklamayı olumlu karşılıyoruz. Ancak aynı açıklamanın içerisinde, sorunun çözümü için büyük çaba harcayan Baro Başkanımız Mengücek Gazi Çıtırık’a yönelik nezaket sınırını zorlayan ifadeleri üzüntüyle karşıladığımızı, bu tavrın yapıcı olmadığını, başta Sayın Başsavcılık olmak üzere; avukat, hakim ve savcı tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunuyoruz. Bu çerçevede, Adalet Bakanlığı, Adana Valiliği ve Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ile her türlü yapıcı işbirliğine açık olduğumuzu bildiriyoruz. Son olarak, kamuoyuna açıklandığı gibi 3 Mart tarihinde sorunun çözümü için etkili adımlar atılmaya başlanmaz ise toplantı ve gösteri hakkı da dahil olmak üzere Anayasa’dan ve Avukatlık Kanunu’ndan kaynaklanan bütün demokratik haklarımızı kullanmakta kararlı olduğumuzu ilgili herkesin bilgisine sunarız.”
CİHAN

Yorumlar