TBB Başkanı Feyzioğlu'na Zonguldak'ta 'geç kaldın' tepkisi

Türkiye Barolar Birliği Başkanı(TBB) Metin Feyzioğlu’nun Zonguldak programı tartışmalı başladı. Feyzioğlu, Bartın ziyaretinin ardından Zonguldaklı avukatlarıyla buluşacağı Emirgan Hoteli’ndeki programa 2 saat geç geldi. Genç avukat...

Google Haberlere Abone ol
TBB Başkanı Feyzioğlu'na Zonguldak'ta 'geç kaldın' tepkisi

Türkiye Barolar Birliği Başkanı(TBB) Metin Feyzioğlu’nun Zonguldak programı tartışmalı başladı. Feyzioğlu, Bartın ziyaretinin ardından Zonguldaklı avukatlarıyla buluşacağı Emirgan Hoteli’ndeki programa 2 saat geç geldi. Genç avukat Ahmet Kocaağa, Feyzioğlu'na tepkisini “Başbakanın dediği kadar varmışsınız” sözleriyle dile getirdi. Bunun üzerine gecikmeyle ilgili açıklama yapan Feyzioğlu, kendisine 'terbiyesiz' denilen yerde meslektaşların sahip çıkması gerektiğini belirterek, “Tatilden gelmiyorum. Eğlenceden gelmiyorum.” dedi. Ahmet Kocaağa'nın tepkisini sürdürmesi üzerine bu kez avukatlar arasında sözlü tartışma yaşandı. Bazı avukatlar Kocaağa'ya tepki göstererek, “Başbakan’ı karıştırmayacaktın” şeklinde çıkıştı.

TORBA YASA ÜZERİNE KONUŞTU

Feyzioğlu, programa gelişinde gazetecilerin Meclis’te torba yasayla ilgili sorusunu cevaplandırdı. Feyzioğlu, gazetecilerin mahkemelerden görev iadelerde 30 günlük sürenin 2 yıla çıkarılmasını içeren torba yasayla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, hukukçular ve baronun bu konuda bir şeyler yapılması gerektiği yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la tartıştığı olaylı Danıştay açılış toplantısında bu konuyu gündeme getirdiğini hatırlattı. Feyzioğlu, “Danıştay açılış toplantısında ciddi bir şekilde dile getirdiğimiz hukuka aykırılıklardan birisi zaten buydu. Ancak Danıştay açılış toplantısında, başka hususlar öne çıkınca asıl önem verdiğimiz İdari yargının karar vermiş olduğu kararları geçersiz kılmaya yönelik bu girişimlere ilişkin ifadelerimiz maalesef dikkatlerden kaçtı. Bizler TBB olarak bir hukuksuzluğu dile getiriyorsak biliniz ki, bu dile getirdiğimiz hukuksuzluk yurttaşın hakkının ihlalidir. Bizim değil. Bizim üzerimizden yapılan hak ihlalleri de vatandaşa yöneliktir. Çok ciddi bir haksızlık bu. İptal kararlarının içini boşaltıyor ve idari yargıyı etkisizleştiriyor. Biz dilerdik ki idari yargıyı etkisizleştirmeye yönelik bu düzenlemeleri TBB’den önce idari yargıyı temsilen Danıştay Başkanı söyleseydi. Biz bunları söylemek zorunda kaldığımız için ciddi eleştirilere de maruz bırakıldık. Oysa Danıştay'la bizim birlikte bunları söylememiz gerekirdi. İdari yargı ve Danıştay hakimlerinin büyük çoğunluğu da bu yapılanlardan rahatsızdır ve bizi desteklemektedir.” dedi.

GENÇ AVUKATLA TARTIŞMA

Daha sonra TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, kendisini yaklaşık 2 saat bekleyen avukatlarla tek tek tokalaştı. Gecikmeye avukat Ahmet Kocaağa tepki gösterdi. Kocaoğlu’nun tepkisi üzerine avukatlara hitaben bir konuşma yapan Feyzioğlu, “Arkadaşlar beklettiğim için çok özür dilerim. Keşke işi olanlar beklemeseydi. Çok farklı programdan geliyorum. Sizin yanınızda olmam için özellikle ısrar ettim. Benimle sohbet etmek isteyenler istediği kadar sohbet edebilir. Sohbet etmek istemeyenlerle yapacak bir şey yok. Şunu da ifade etmek isterim. Gezmeden, eğlenceden, tatilden gelmiyorum. Bartınlı ve Amasralı meslektaşlarımın dertlerini dinlemekten geliyorum.” diye konuştu.

Bu arada Avukat Kocaoğlu, konuşmakta olan Feyzioğlu’na tepkisini sürdürdü. TBB Başkanı Feyzioğlu, genç avukata şu sözlerle tepki gösterdi:

“Elbette vaktinde gelmeyi prensip olarak çok isterim. Sadece bir şeyinizi çok yadırgıyorum. Bir meslektaşınıza edepsiz veya terbiyesiz dendiğinde onun yanında bulunmak, sizin görevinizdir. ‘Başbakan’ın dediği kadar varsınız’ demek çok yanlıştır. O yüzden de üzüntüyle karşıladığımı biliniz. Çünkü eğer birisi, bir meslektaşınıza edepsiz ve terbiyesiz derse, TBB Başkanı yanınızda durur. Bir kaymakam veya bir vali, size bir saygısızlık ettiğinde biliniz ki Barolar Birliği Başkanı yanınızda durur. Biliniz ki size bir saygısızlık edildiğinde en önce başkanınız koşar gelir. Ben TBB başkanı olarak değil, bir meslektaşınız olarak sizden böyle bir desteği beklerim. Çok teşekkür ederim. Benzetmeyi doğru bulmam. Yadırgadım”

Masayı terk eden Feyzioğlu, diğer avukatlarla bir araya geldi. Bu arada diğer masadaki avukatlar, Kocaağa’ya çıkıştı. Avukatlar arasında tartışma yaşandı.

Avukat Ahmet Kocağa, gazetecilerin tartışmayla ilgili sorusunu cevaplandırmak istemedi.

CİHAN

Yorumlar