TBB Başkanı Feyzioğlu: Ben bundan sonra da konuşurum dinlemek isteyen dinler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'na Danıştay’ın kuruluş yılı programında konuşması sırasında tepki göstererek salonu terk etti. Program sonrası gazetecilere açıklama yapan Feyzioğlu,...

Google Haberlere Abone ol
TBB Başkanı Feyzioğlu: Ben bundan sonra da konuşurum dinlemek isteyen dinler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'na Danıştay’ın kuruluş yılı programında konuşması sırasında tepki göstererek salonu terk etti. Program sonrası gazetecilere açıklama yapan Feyzioğlu, “Ben bundan sonra da konuşurum dinlemek isteyen dinler.” dedi.

Feyzioğlu program sonrasında basın mensuplarına açıklamada bulundu. TBB Başkanı olarak yapması gereken konuşmayı yaptığını belirten Feyzioğlu, “Ne öyle bir talebim var. Ne öyle bir beklentim var. Seçimlere kalmış 2 ay. Ben birbirimizi kucaklıyorum diyorum. O anda Başbakan kalkıp son derece üzücü, saygı sınırlarını fersah fersah aşmış bir açıklama yapıyor. Bu konuşmanın her satırı düşünülerek yazılmıştır. Her satırı yapıcıdır. İçinde 'kumpasla' mücadele edin vardır. Biz de destek verelim vardır. Yolsuzluk soruşturmasında 'yolsuzluk var' demedik. “Yolsuzluğu ortaya çıkaracak olanlar bağımsız tarafsız yargıdır” dedik. Neden şikayetçi olmuştur Sayın Başbakan. Yolsuzluğu ortaya çıkaracak 'bağımsız tarafsız yargıdır' dedik. Bundan mı şikâyetçidir veya 'hepimiz birbirimize kardeşçe yaklaşalım, elimizi uzatalım' dedik. Sayın Başbakan bundan mı şikâyetçidir.'“Sorunları konuşarak çözebiliriz. 367 kararı yanlıştı ama bu kararı doğrudur, hoşlanmaya biliriz ama saygı ile karşılamalıyız' dedik. Bunların incitici cümleler olduğunu sanmıyorum. Demokrasilerde bu sözler söylenir. Cevapları da başka ortamlarda verilir. Saygı ile bu iş yürür. Bana bir tane kırıcı cümlesini bulsunlar söylediğimin. Bir tane yapıcı olmayan cümleyi bulsunlar ve ben de 'evet haklısınız bu yapıcı değil' diyeyim.” ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN YÖNETİCİLERİNİN HİÇBİRİNDEN BU TEPKİLERİ BEKLEMEM"

“Böyle bir tepki bekliyor muydunuz?” sorusuna ise Feyzioğlu şu cevabı verdi: “Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin yöneticilerinin hiçbirinden bu tepkileri beklemem. Beklersem yaşadığım cumhuriyetin ne kadar sertleştiğini düşünürüm. Ne kadar üzücü hale geldiğini düşünürüm ve yola devam ederim. Ben bundan sonra da konuşurum dinlemek isteyen dinler. Gelen, gelir. Gelmeyen, gelmez. Böyle bir tepki doğru bir tepki olmadı. Önceki yapılan konuşmalara bakın. Daha önceki Barolar Birliği Başkanı'nın konuşmaları bakın. Bu 30 Mart sürecinde yaşadığımız o sertliğin, o kutuplaşmayı giderecek konuşmaydı. Birlikte çözmek yerine 'ben istediğim şekilde çözerim, dayatırım anlayışının' son anda patladığımı üzülerek görüyorum. Tercih tabı bunu yapanlarındır. Benim ne demek istediğimi milyonlarca insanın anladığına eminim.”

    Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı adaylığı söylentileri ile ilgili olarak ise “Hiç girmeyelim o konulara. Ben TBB Başkanı olarak konuşma yaptım. Öyle bir talebim yok.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar