TBB Başkanı Feyzioğlu: Anayasa Mahkemesi'nin kararı yerindedir

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Balyoz Davası hükümlüleri ile ilgili vermiş olduğu kararı değerlendirdi. Feyzioğlu, "Anayasa Mahkemesi'nin kararı son derece yerindedir. Anayasa Mahkemesi, Türkiye’nin önünü açan...

Google Haberlere Abone ol
TBB Başkanı Feyzioğlu: Anayasa Mahkemesi'nin kararı yerindedir

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Balyoz Davası hükümlüleri ile ilgili vermiş olduğu kararı değerlendirdi. Feyzioğlu, "Anayasa Mahkemesi'nin kararı son derece yerindedir. Anayasa Mahkemesi, Türkiye’nin önünü açan kararlar vermektedir. Ben verilen kararların faydalı olduğunu düşünüyorum." dedi.

TBB Başkanı Feyzioğlu, Aksaray Barosu’nun kuruluşunun 25. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen geceye katıldı.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Feyzioğlu, Balyoz Davası hükümlülerinin tahliyelerini yorumladı. "Bizim tavrımız yıllar boyunca bellidir. Bizler, davanın esasıyla ilgili hiç konuşmadık. Sürekli adil yargılanmalardan bahsettik." diyen TBB Başkanı, "Hukukun üstünlüğü dedik. Usül hükümlerine uyulmadan savunma hakkı hiçe sayılarak sap samandan ayrılamaz dedik. Ancak özel görevli mahkemelerde hukukun üstünlüğü değil, üstün olanın hukuku geçerliydi. Bu mahkemelerin isimleri sürekli değişti. İsimleri ne olursa olsun devletin içerisinde kim güçlüyse onun hukukunu bastırıp hayata geçirmek için bir araç konumunda bulundu bu mahkemeler. TBB, yürüttüğü çalışmalar sonucunda, özel görevli mahkemeler ortadan kaldırıldı. Sanırım bu en önemli dönemeçlerden birisi oldu. Ardandan da Anayasa Mahkemesi, Ergenekon diye bilinen davalarda tutuklulukların hukuka haykırılığı noktasında ihlal kararı verdi. Balyoz olarak bilinen davada ise sahte delilerden tutun da en önemli savunma tanıklarının savunmanın ısrarla dinlenmemesinden söz ederek anayasanın ihlal edildiğine, yeniden yargılanmasına karar verildi dedi." şeklinde konuştu.

Anayasa Mahkemesi'nin milletin önünü açan kararlar verdiğini söyleyen Feyzioğlu, "Son yapılan çalışmalarda TÜBİTAK son derece önemli bir rapor verdi ve 5 nolu harddiskin sahte olduğunu tespit etti. Çok önemli bir rapor bu. Bu 5 nolu harddiskin sahteliği, kendi kendine sahteciliği olmadığı için birilerinin özellikle mahkumiyet için çaba harcadığı, delil ürettiği, dosyaya yerleştirildiği ve ardından da mahkemenin sahteliği kanıtlanmış bu belgelerin sahte olduğunu bildiği halde bile bile kullandığı gerçeğiyle karşı karşıya bırakıyor. Demek ki bir senaryo hazırlandı. Bu senaryo sahte delillerle beslendi. Şeklen ise bir mahkumiyet verildi. Anayasa Mahkemesi'nin kararı son derece yerindedir. Anayasa Mahkemesi, Türkiye’nin önünü açan kararlar vermektedir. Ben verilen kararların faydalı olduğunu düşünüyorum. Herkesi bir kez daha kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Çatı aday konusundaki soruyu da cevaplayan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, "Çatı aday, sahsen duruşumuz çok önemlidir. Bunu tabi ki Barolar Birliği olarak değil sahsi düşüncem olarak dile getiriyorum. Sayın İhsanoğu hakkında hiçbir değerlendirme yapmayı doğru bulmam. Beyefendi bir insandır. İnsanların anne ve babalarıyla, isimleriyle bir takım spekülasyonlar yapılmasını hep yanlış bulmuşumdur. İnsanların kişilikleri hedef alınarak, aileleri hedef alınarak cümle kurulması yakışıksızdır. İsim konusunda herhangi bir yorum yapmam TBB Başkanı sıfatı taşıdığım sürece söz konusu da değildir. Yarışacak bütün adaylara başarılar dilerim. Daha önceki Danıştay toplantısında da dile getirmiştim. Türkiye Belediye Başkanı seçimlerine girmiyor; cumhurbaşkanı seçmeye gidiyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partilerin adaylarının düşman gibi gösterilmesi, hain gibi göstermesi büyük kırgınlıklara yol açar. Çünkü seçilen cumhurbaşkanının 76 milyonu kucaklayacağını unutmayalım." değerlendirmesini yaptı. CİHAN

Yorumlar