Tayyip Erdoğan demokrasi nöbetinde

Balıkesir'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aynı gün doğan 2 yaşındaki adaşı ile 14 yaşındaki ablası Emine, anne ve babaları ile 15 Temmuz'dan bu yana meydanlarda demokrasi nöbeti tutuyor .

Google Haberlere Abone ol
Tayyip Erdoğan demokrasi nöbetinde
Balıkesir'in Edremit ilçesinde yaşayan Aydın ve Ayşe Gül Erdoğan çifti, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto için 2 yaşındaki oğulları Recep Tayyip ve 14 yaşındaki kızları Emine ile demokrasi nöbetine katılıyor.

Aydın Erdoğan, Balıkesir'in kendilerine, Türkiye'nin de Erdoğan'a emanet olduğunu belirterek, "Başkomutanımız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'evlerinize gidin' diyene kadar demokrasi nöbetine devam" ifadesini kullandı.

Babasının Adnan Menderes hayranı olduğunu, bundan dolayı polis olan ağabeyine Adnan, kendisine de Aydın adını verdiğini anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ağabeyim ve ben, Balıkesir'in Bozen köyünde dünyaya geldik. Biz Türkiye sevdalısı bir ailenin çocuğuyuz. Soyadımız da Erdoğan olduğu için Sayın Cumhurbaşkanımızın ismini layık gördük oğlumuza çünkü bir baba geleneğidir bizde. Kızım 2002 doğumlu, o zaman oğlum olmadığı için kızıma Emine adını verdim. Cumhurbaşkanımızı çok seviyoruz. Allah uzun ömürler versin kendisine. Bizim ömrümüzden alsın ona versin diyoruz. Eminim ki cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk de mezarında rahat uyuyordur, Türk ulusunun başına böyle dik duran bir başkomutan geldiği için."

Erdoğan, 2 yaşındaki oğlunun Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aynı günde, 26 Şubat'ta dünyaya geldiğini kaydederek, "Kendisini çok sevdiğimiz için çocuğumuza Recep Tayyip adını verdik.
Kaderleri güzel olsun. Cumhurbaşkanımıza karşı olan bu suikast girişimi bizi çok derinden üzdü.
Türk ulusuna yapılmış bir suikast girişimi diye düşünüyorum. Çocuklarımla sokaklara çıktık.
Demokrasi nöbeti için meydanlardayız hatta ben işimden izin alıp Ankara'ya gitmek istedim ama iş yerinden izinlerimizin kalktığı söylendi." dedi.

Anne Ayşe Gül Erdoğan da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok sevdiklerini vurgulayarak, "Bunun için oğlumuzun ismini Recep Tayyip koymak istedik. İnşallah bir erkek çocuğumuz daha olursa Ahmet Bilal ismini vermek istiyoruz." diye konuştu.

Türkiye sevdalısı olarak Türk ulusunun başına gelen bu vahim olayı ilk günden itibaren şiddetle kınadıklarını aktaran Erdoğan, 15 Temmuz'dan bu yana sokaklarda demokrasi nöbeti tuttuklarını, ikinci bir çağrıya kadar buna devam edeceklerini söyledi.

Yorumlar