Tayland'da ölen işadamı Bursa’da son yolculuğuna uğurlandı

Tayland'ın Phuket Adası'nda denizde boğularak hayatını kaybeden Bursalı tekstilci Yalçın Dağdelen (45) getirildiği Bursa’da toprağa verildi.Resmi işlemlerin ardından dün kente getirilen bir kız çocuk babası Dağdelen'in cenaze namazı,...

Google Haberlere Abone ol
Tayland'da ölen işadamı Bursa’da son yolculuğuna uğurlandı

Tayland'ın Phuket Adası'nda denizde boğularak hayatını kaybeden Bursalı tekstilci Yalçın Dağdelen (45) getirildiği Bursa’da toprağa verildi.

Resmi işlemlerin ardından dün kente getirilen bir kız çocuk babası Dağdelen'in cenaze namazı, Nilüfer ilçesi Fatih Sultan Mehmet Camii'nde öğle namazına müteakip kılındı. Toprağa verilen Yalçın Dağdelen’in ağabeyi Nazif Dağdelen taziyeleri kabul etti.

Cenaze namazına Yalçın Dağdelen’in ağabeyi Nazif Dağdelen başta olmak üzere diğer yakınları, iş adamı arkadaşları ve vatandaşlar katıldı. Eşi ve yakınlarının gözyaşına boğulduğu cenaze namazının ardından iş adamı Yalçın Dağdelen İhsaniye Mahallesi mezarlığından toprağa verildi.

'OLAYDA İHMAL VAR'

Yalçın Dağdelen’in ağabeyi Nazif Dağdelen ile bacanağı Kemal Tığoğulları ise olayda ihmalin olabileceği iddiasını gündeme getirdi.

Ağabeyi Nazif Dağdelen, olayın basına yansıdığı gibi yasak bölgede değil normal halk plajında olduğunu savundu. Kemal Tığoğulları, acı olaydan sonra bölgede bayrakların değiştirildiğini söyledi. Kardeşinin diğer turistlerle birlikte bayraklarla belirtilen yerde yüzdüğünü anlatan Nazif Dağdelen, bölgede girilmez diye bir uyarının bulunmadığını öne sürdü.

Bacanağı Kemal Tığoğulları da olayda ihmal koktuğunu savunarak, denize girildiği zaman sahilde bulunan sarı kırmızı bayrakların olaydan sonra kırmızı bayraklarla değiştirildiğini söyledi. Bayrakların turizm kaygısından dolayı değiştirilmiş olabileceğine dikkat çeken Kemal Tığoğulları, Yalçın Dağdelen’in söylenilenin aksine kurallara uyan bir kişi olduğunu sözlerine ekledi.

TAYLAND'DA EVİ VE İŞ YERİ VARDI

Bursalı tekstilci Yalçın Dağdelen, Tayland'ın Phuket Adası'nda denizde yüzerken dalgalara kapılıp hayatını kaybetmişti. İddiaya göre, Dağdelen, Phuket adası Le Meridien Beach Oteli'nin sahilinde 4 arkadaşıyla yüzerken gelen büyük dalgalara kapılıp başını taşa çarptı. Hastaneye kaldırılan Yalçın Dağdelen yolda vefat etti.

Bursa Uluslararası Tekstil Ticaret Merkezi'nde (BUTTİM) ham bez ticareti yapan Beta Mensucat ortaklarından Yalçın Dağdelen, Tayland'da yaptığı iş görüşmesinin ardından dönüş öncesinde arkadaşlarıyla denizde yüzmeye gitti. 2 -3 yıldır Tayland’la ticari ilişkileri bulunan ve orada da evi ile iş yeri bulunan Dağdelen, 5 Temmuz Cumartesi günü 3'ü Türk, 1 İspanyol arkadaşıyla denizde yüzerken, büyük bir dalgaya kapılıp başını taşa çarptı. Cankurtaran tarafından denizden çıkarılan Dağdelen, hastaneye götürülürken tüm müdahalelere rağmen yolda hayatını kaybetti. Yalçın Dağdelen’in acı haberi 6 Temmuz Pazar günü ailesine ulaştı. CİHAN

Yorumlar