TAV, Türkiye'nin en büyük iç hizmetler terminalini İzmir'de açtı

TAV, Türkiye’nin en büyük iç hatlar terminalini, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda hizmete açtı.

Google Haberlere Abone ol
TAV, Türkiye'nin en büyük iç hizmetler terminalini İzmir'de açtı

TAV, Türkiye’nin en büyük iç hatlar terminalini, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda hizmete açtı. 266 milyon Euro harcanarak yapılan terminal, yolculara hizmet vermeye başladı.

Havalimanı yapımı ve işletmeciliği grubu TAV'ın 266 milyon Euro yatırımı ile 21 ayda inşaası tamamlanan İzmir Adnan Menderes Havalimanı yeni İç Hatlar Terminali, yolculara hizmet vermeye başladı. İstanbul'dan gelen ve 140 yolcusu bulunan uçak, terminale ilk inen uçak oldu. İstanbul'a hareket eden 94 yolculu uçak ise yeni terminalden ilk uçan uçak olarak kayda geçti.

Yaklaşık 200 bin metrekare kapalı alana sahip olan İzmir’in yeni iç hatlar terminali, 2 bin 537 araçlık kapalı otopark ve 3 bin araçlık açık otoparkı ile Türkiye’nin de en büyük iç hatlar terminali konumunda.

TAV Ege tarafından 2032 sonuna kadar işletilecek yeni terminal binasında, keskin ve modern hatlar, iç bahçe, geniş ve sade havuzlar bulunuyor. Yeni terminalde yolcular, check-in salonundan park etmiş uçakları, apronu ve kalkan uçakları izleyebilecekleri bir mimariye sahip.

TAV Havalimanları, yeni terminalin tasarım, yapım ve işletme süreçlerinin tamamını çevresel sürdürülebilirlik politikası çerçevesinde oluşturdu. Terminal’de; 64 check-in kontuarı, 40 asansör, 30 yürüyen merdiven ve 666 metre yürüyen bant bulunuyor. Saatte 5 bin bagaj çıkabilen terminal, 291 bin 267 metrekare toplam inşaat alanına sahip.

TAV'ın yaptığı yazılı açıklamada, yeni terminalde kullanılan ısı pompaları, yağmur hasat sistemleri, gri su kullanım sistemi, güneş kollektörleri ve trijenerasyon santraliyle enerji tüketimi ve su harcaması en aza indirilirken atık yönetiminin de verimli bir şekilde gerçekleştirildiği belirtildi. Terminal'in, doğalgazdan elektrik üretirken ısıtma ve soğutma enerjisini de ortaya çıkaran bir trijenerasyon tesisine sahip olduğu açıklandı. CİHAN

Yorumlar