Tatvan’da son 1 haftada, 4 okul birden soyuldu

Bitlis’in Tatvan ilçesinde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler son 1 hafta içinde 4 okulu soydu.

Google Haberlere Abone ol
Tatvan’da son 1 haftada, 4 okul birden soyuldu

Bitlis’in Tatvan ilçesinde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler son 1 hafta içinde 4 okulu soydu.
Devam eden hırsızlık olayı; okul idarecilerini, velileri, öğretmenleri, öğrencileri ve vatandaşları canından bezdirirken, 4 okulun toplamında maddi zararın yaklaşık 40 bin lira olduğu belirtildi.

İlçe merkezindeki bulunan Tatvan Anadolu Lisesi, Tatvan Kız Meslek Lisesi, Tatvan Vakıfbank İlkokulu ve Tatvan İstasyon İlkokulu'na giren hırsız ya da hırsızlar okullarda bulunan bilgisayar, telefon, televizyon, nakit para ve kantin malzemeleri ile birlikte güvenlik kamerası kayıt cihazlarını alarak kayıplara karıştı.

İlçe merkezindeki Tatvan Anadolu Lisesi, Tatvan Kız Meslek Lisesi, Tatvan Vakıfbank İlkokulu ve Tatvan İstasyon İlkokulu’nda peş peşe hırsızlık olaylarının yaşandığını belirten, Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahfuz Bayar, okullarda yaşanan hırsızlık olaylarından dolayı yaklaşık 40 bin civarında maddi zarar oluştuğunu söyledi.

Okullarda meydana gelen hırsızlık olaylarının çok üzücü bir durum olduğunu ve bu tür olayların öğrenciler üzerinde büyük bir korku yarattığını ifade eden Bayar, sözlerine şöyle devam etti: “Son zamanlarda okullarımızda peş peşe yaşanan hırsızlık olaylarında 6 adet laptop bilgisayar, güvenlik kamerası kayıt cihazları, televizyon, kantin malzemeleri ve nakit paralar çalınarak, okullarımızdaki kapı ve pencerelere zarar vermiştir. Yaklaşık 40 bin lira civarında zarar var. Eğitim yuvalarında yaşanan hırsızlık olayları ilgili makamlara bildirilmiş olup, bir an önce sonuçlanmasını bekliyoruz.”

“OKUL KANTİNCİLERİ OLAYLARA TEPKİLİ”

Tatvan Kız Meslek Lisesi’nde kantin işletip geçimini yapan Necdet Aslan ise, 400 lira maddi zararı olduğunu belirtti.

Aynı zamanda kantin işlettiği okulda bir öğrenci velisi olduğunu belirten Aslan “Gece saatlerinde okulumuzda hırsızlık olayı yaşandı. Hırsızlar okulun arka tarafındaki kazan dairesinin kapı korkuluklarını kırarak içeri girmiş. Okul içindeki kapıları da kıran hırsızlar elektronik cihazları çalarak, kantindeki nakit paraları da alıp kayıplara karışmış. Bu hırsızlık olaylarının gece saatlerinde yaşanan elektrik kesintilerine denk gelmesi düşündürücü. Vatandaşlar ve veliler duruma çok tepkili olup, bir an önce durumun çözülmesini ve gerekli önlemlerin alınmasını istiyorlar” dedi.

“KENDİLERİNİ KAYDEDEN KEMARA KAYIT CİHAZLARINI ÇALAN HIRSIZLAR BU KEZ KAMERAYA YAKALANDI”

Okullara giren hırsızların, güvenlik kamerası cihazlarını alıp, güvenlik kameralarına zarar vererek arkalarında iz bırakmamaya özen gösterdikleri, bir güvenlik cihazına bağlı iki farklı kameraya yansıyor. Hırsızların gözünden kaçan güvenlik cihazına takılan görüntülerde, okula giren üç hırsız ellerindeki cisimlerle kapıları zorluyor ve güvenlik kameralarına zarar veriyorlar. Hırsızların kendilerini tamamen kamufle ederek okullara girmeleri ve okul duvarlarına “ Ekip ve Sağlam Tayfa” yazılarını yazıp, güvenlik cihazlarını yanlarına alarak kaçmaları ise düşündürücü.
CİHAN

Yorumlar