Tatvan’da İsrailin vahşeti kınandı

Bitlis’in Tatvan ilçesinde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları (STK) İsrail'in Filistin'de yapmış olduğu insanlık dışı zulmü protesto ederek kınadı. Tatvan Yaşam AVM önünde bir araya gelen STK’lar İsrail’e lanet yağdırırken,...

Google Haberlere Abone ol
Tatvan’da İsrailin vahşeti kınandı

Bitlis’in Tatvan ilçesinde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları (STK) İsrail'in Filistin'de yapmış olduğu insanlık dışı zulmü protesto ederek kınadı.

Tatvan Yaşam AVM önünde bir araya gelen STK’lar İsrail’e lanet yağdırırken, Filistin ve Gazze’de ki Müslümanlar için ise dua etti.

Yapılan duaların ardından ise basın açıklamasına destek veren 10 STK adına hazırlanan yazılı ortak basın bildirisi dağıtıldı.Dağıtılan basın bildirisinde "Dini, dili, ırkı ne olursa olsun, yeryüzünde zulme uğrayan bütün mazlumların yanında olan bir peygamberin ümmetiyiz biz. İslam coğrafyası son zamanlarda Siyonist güçlerin oyunu ile maalesef kendi din kardeşlerini ezen, katleden bir topluluğa dönüştürülmüştür.” Denildi.

Basın bildirisinin devamında ise, “Bizler hangi dine, ırka, mezhebe mensup olursa olsun, İslam’ın o engin şefkati ve rahmeti ile mazlumların yanında yer almamız ve karşı durmamız gerekirken maalesef sessiz kalıyoruz.Bugün burada sessizliğimizi bozmak ve günlerdir Gazze’ye ağır bombardımanla saldırdıktan sonra başladığı kara hareketi ile yüzlerce sivil Müslüman Gazzeli kardeşlerimizi katleden İsrail’i kınamak için toplanmış bulunuyoruz. İsrail ile birlikte yeryüzündeki tüm coğrafyalarda Hangi dil ırk din ve mezhebe tabi olursa olsun zulmeden ne kadar unsur, ülke,halk ve topluluk varsa hepsini nefretle ve şiddetle kınıyoruz. Müslüman olarak soykırıma uğrayan Yahudilere dahi ev sahipliği yapmış ve onlara kucak açmış bir toplumuz biz. Şu anda bu toplum tüm insanlık onurunun ayaklar altına alacak şekilde Filistinli kardeşlerimizi çoluk çocuk demeden katletmektedir. Birleşmiş Milletler (BM), ABD, Almanya, Fransa ve İngiltere başta olmak üzere tüm haçlı zihniyetli Siyonist grupların emrinde mazlumu değil, zalimi desteklemektedirler. Kendilerine gönderilen peygamberleri bile katletmekten çekinmeyen bir toplumdan merhamet beklenmez. Dünyanın en büyük terörist devleti İsrail. Allah tarafından lanetlendin. Mekanınız, cehennemin sizler gibi pis ve necis yerlerinden olsun. Mutlak akıbetten kurtuluşunuz yok. İsrail’in bu saldırısında İsrail’e maddi ve manevi destek veren başta İslam ülkeleri ve diğer devletler. Allah’ın adaleti ergeç size gereken cezayı gönderecektir. Tükürüğümüz ile boğabileceğimiz bir milleti dünyanın jandarması haline getiren ve sebep olanlara Allah lanet eylesin. Biz İslam toplumu olarak bütün halkımızı bu katillerin ürünlerinin alternatiflerini tercih etmeye ve kendi yerel markalarımızı almaya çağırıyoruz. Almış olduğumuz her ürünle kardeşlerimize sıkılan kurşunları finanse etmeyelim.” denildi.

CİHAN

Yorumlar