Tatvan’da “hijyen” eğitimi alan esnafa sertifikaları verildi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde Esnaf Sanatkarlar Odası ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ilçedeki 332 esnaf “hijyen” eğitimi aldı.Gıda ve şarküteri, garson hijyen, servis gibi 10 faklı dalda verilen her kurs için 8 saatlik eğitim...

Google Haberlere Abone ol
Tatvan’da “hijyen” eğitimi alan esnafa sertifikaları verildi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde Esnaf Sanatkarlar Odası ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ilçedeki 332 esnaf “hijyen” eğitimi aldı.

Gıda ve şarküteri, garson hijyen, servis gibi 10 faklı dalda verilen her kurs için 8 saatlik eğitim verildi. Gruplar halinde verilen eğitimler sonucunda eğitimi başarıyla tamamlayan 332 kursiyere törenle “hijyen eğitimi” sertifikaları verildi.

Tatvan Halk Eğitim Müdürlüğü'nün toplantı salonunda düzenlenen törende konuşan İlçe Halk Eğitim Müdürü Mehmet Kalender, 10 ayrı dalda her kurs için 8 saatlik eğitim verdiklerini söyledi.

Açılan kurslara 359 başvuru olduğunu bunlardan 332’sinin ise kursu başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandığını belirten Kalender, kurs kayıtlarının devam ettiğini, bu kurslardan faydalanmak isteyenlerin ilçe halk eğitim müdürlüğüne başvurması gerektiğini kaydetti.

Tatvan Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Emrullah Tekin ise, Temizliğin imandan geldiğini belirterek verilen kursların önemine vurgu yaptı.

Günümüzde temizliğin son derece önemli olduğuna dikkat çeken Tekin, “İnşallah verilen bu kurslar sayesinde ilçemizde zaten temiz ve hijyen olduğuna inandığımız işletmelerimizin ve iş yerlerimizin daha da temiz olacağına inanıyoruz. Bu alınan sertifikalar alındıktan sonra sadece duvara asılmayacak, bu eğitimi alan esnaflarımız buradan aldıkları eğitimleri bire bir uygulayacaklardır. Bizimde bu konuda takiplerimiz olacak ve tüm esnaflarımızın bu eğitimi almasının sağlayacağız.” Diye konuştu.

Tatvan Kaymakamı Murat Erkan da, günümüzde artık ürün satmanın üretmekten daha önem arz ettiğini belirterek, “Bunun için artık iş yerlerimizde ki gerek hijyen kalitesini günümüz şartlarına uygun olarak arttırmamız gerekiyor. Bu anlamda verilen bu kurslar büyük önem arz ediyor. Temizlik medeniyettir, sağlıktır bizim için. Halk olarak da bu konuya çok duyarlıyız. İnşallah bu eğitimi alan esnaflarımız burada gördükleri eğitimleri bir bir uygularlarsa hem hijyen anlamında hem de satış anlamında daha çok kar elde edeceklerdir. Ben bu eğitimlerin verilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından ise, kurum amirler tarafından kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.,

Yapılan sertifika törenine Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Bitlis Genç İş adamları (BİGİAD) Bitlis Şube Başkanı Cengiz Şahin, Müsiad Bitlis Şube Başkanı M. Emin Geylani, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emrullah Tekin, Tatvan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı M. Şirin Türel ve diğer kurum amirleri katıldı.

CİHAN

Yorumlar