Tatvan’da 8 ayrı operasyonda 54 bin paket sigara ele geçirildi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde ilçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri tarafından gerçekleştirilen 8 ayrı operasyonda 4 bin 529 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Google Haberlere Abone ol
Tatvan’da 8 ayrı operasyonda 54 bin paket sigara ele geçirildi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde ilçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri tarafından gerçekleştirilen 8 ayrı operasyonda 4 bin 529 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Olaylarla ilgili 23 kişi gözaltına alınırken, 5’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Konuyla ilgili Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, “Tatvan KOM Grup Amirliği ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince son 1 ayda yapılan 8 ayrı operasyon yapılmıştır. Yapılan operasyonlar toplamında 54 bin 529 paket sigara ele geçirilmiş ve 12 kişi yakalanarak '5607 Sayılı Kanununa Muhalefet' suçundan işlem yapılmıştır. Bu şahıslardan 5’i tutuklanmış, bir kişi hakkında denetimli serbestlik hükmü uygulanmıştır. Yapılan operasyonlarda, kaçak sigaraların saklanma ve taşınma yöntemleri polisin dikkatli ve duyarlı çalışmaları sonucunda deşifre edilmiştir. Ayrıca Tatvan ilçe Merkezinde Tablacı olarak tabir edilen sigara satıcılarına yönelik olarak çevik kuvvet destekli yapılan farklı operasyonlarda; 11 şahıs yakalanmış haklarında '5607 Sayılı Kanununa Muhalefet' suçundan işlem yapılmıştır.” denildi.

CİHAN

Yorumlar