Tatvan savaş alanına döndü

Kenya'nın başkenti Nairobi'de yakalanan Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilmesinin 15'inci yıldönümü Bitlis'in Tatvan ilçesinde protesto edildi.

Google Haberlere Abone ol
Tatvan savaş alanına döndü

Kenya'nın başkenti Nairobi'de yakalanan Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilmesinin 15'inci yıldönümü Bitlis'in Tatvan ilçesinde protesto edildi. Yürüyüş ve basın açıklaması düzenlemek isteyen BDP'li gruba polis müdahale etti.

    Tatvan Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Hizan durağında bulunan BDP seçim bürosundan Abdullah Ok ve Perihan Adalmış’ın da aralarında bulunduğu yüzlerce BDP’li, Tatvan AVM’ye kadar yürüyüş yapmak istedi. Ancak polis yolun trafiğe kapatılacağından dolayı yürüyüşe izin vermedi. Bunun üzerine polis ve BDP’liler arasında önce sözlü olarak başlayan tartışma kısa sürede arbedeye dönüştü. Polisin TOMA'larla dağıtmaya çalıştığı kalabalık sloganlar attı ve taş atarak karşılık verdi. Bunun üzerine polis, gaz bombası kullanmak zorunda kaldı. Kullanılan gaz bomları nedeniyle BDP’liler ara sokaklara kaçtı. Ara sokaklarda da devam eden olaylarda bazı göstericiler yaralandı.

    Öte yandan çıkan olaylarda bazı araç ve iş yerleri zarar gördü.
CİHAN

Yorumlar