Tatvan, muaythai 7. ayak müsabakalarına ev sahipliği yapacak

SODES ve Bitlis Eren Üniversitesi iş birliği ile Muaythai Süper Ligi 7. ayak müsabakaları Bitlis’in Tatvan ilçesinde yapılacak.

Google Haberlere Abone ol
Tatvan, muaythai 7. ayak müsabakalarına ev sahipliği yapacak

SODES ve Bitlis Eren Üniversitesi iş birliği ile Muaythai Süper Ligi 7. ayak müsabakaları Bitlis’in Tatvan ilçesinde yapılacak.

Tatvan Spor Salonunda 28 Aralık 2013 tarihinde yapılacak olan 7. Ayak müsabakalarına Afyon, İzmir, Amasya, Antalya, Mersin, Hatay, Trabzon, Muğla, Ankara, Bitlis, Iğdır, Niğde, Diyarbakır, Sivas, Kayseri sporcular katılacak. Büyük erkek, büyük bayan ve özel maç kategorilerinde yapılacak olan müsabakalar 28 Aralık günü saat 18:00’da başlayacak ve 21:00’da yapılacak olan final maçı ile sona erecek. Süper Ligin 8. Ayağı ise 3 Ocak’ta İstanbul’da yapılacak.

Yapılacak olan Muaythai Süper Ligi 7. ayak müsabakaları için Tatvan Spor Salonunda hazırlıkları tamamladıklarını belirten Muaythai Bölge Koordinatörü Ömer Uğur, heyecanla maç gününü beklediklerini söyledi.

Muaythai Süper Ligi 7. ayak müsabakalarının Tatvan’da yapılacak olmasının son derece önemli olduğuna işaret eden Ömer Uğur, “İnşallah Tatvan’da daha çok bu tür organizasyonlar yapacağız. Organizasyon için tüm hazırlıklar tamam. Artık maç gününü beliyoruz. Tüm halkımızı maç günü sporcularımıza destek olmaya davet ediyoruz.” diye konuştu.

Türkiye Mauythai Federasyonu Asbaşkanı ve Doğu Anadolu Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Salih Aygün ise Bölge Koordinatörü Milli Takım Antrenörü Ömer Uğur’un Sodes uygulaması proje kapsamında yapılacak olan organizasyon O-Sport Savunma Sanatları Federasyonu ile yapılan protokol ile gerçekleştirileceğini belirtti.

3 yıldır Bitlis Eren Üniversitesi olarak Süper Lig organizasyonunu yaptıklarını bu yıl ise farklı bir proje ile Sodes kapsamında olan bir proje ile müsabakayı yaptıklarını dile getiren As Başkan Aygün, gelecekte Valilik, Gençlik Hizmetleri ve Spor ile yeni Kurulan Bağımsız Mücadele ve Savunma Sporları Konfederasyonun içinde ortak olduğu çok çeşitli spor dallarının olduğu Uluslararası düzeyde müsabaka projesi ile Bitlis ilinde düzenlemek istediklerini ifade etti.
Aygün son olarak, Bitlisi Mauythai ve sporda gerek Üniversitede gerek kültür alanında geliştirmek faaliyet yaptıklarını veya desteklediklerini sözlerine ekledi.
CİHAN

Yorumlar