Tatvan Gençlerbirliği’nden Vali Yurdakul’un görevden alınmasına tepki

Bitlis’i Bölgesel Amatör Ligde (BAL) temsil eden Tatvan Gençlerbirliği Spor kulüp yöneticileri, oyuncuları ve taraftarları Vali Veysel Yurdakul’un merkeze çekilmesine tepki amacıyla Bitlis Valiliği önünde eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Tatvan Gençlerbirliği’nden Vali Yurdakul’un görevden alınmasına tepki

Bitlis’i Bölgesel Amatör Ligde (BAL) temsil eden Tatvan Gençlerbirliği Spor kulüp yöneticileri, oyuncuları ve taraftarları Vali Veysel Yurdakul’un merkeze çekilmesine tepki amacıyla Bitlis Valiliği önünde eylem yaptı.

Tatvan ilçesinden araçlarla oluşturdukları konvoy ve sloganlar eşliğinde Bitlis’e gelen kulüp yöneticileri, oyuncuları ve taraftarları Vali Yurdakul’un görevden alınmasına tepki amacıyla Bitlis Valiliği önünde bir araya geldi. Tatvan Gençlerbirliği Spor bayrağını açıp meşale yakan taraftarlar, attıkları sloganlarla Vali Yurdakul’a karşı olan sevgi ve saygılarını dile getirdi.
Sık sık “Diyarbakır’ın Gaffar Okkan’ı varsa bizim de, Bitlisimizin de Vali Veysel Yurdakul’u var” sloganları atan taraftarlar, Vali Yurdakul’un görevden alınmasına büyük tepkilerini dile getirdi.

Grup adına kısa bir açıklama yapan Tatvan Gençlerbirliği Spor Tribün lideri Ümit Gür, “Şimdiye kadar takımızdan hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Sayın Valimize sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Ancak maalesef Sayın Valimizin gerek görevden alınması gerek merkeze çekilmesi ve gerekse gidişi çok zamansız ve yersiz olmuştur. Bizler de buna tepki göstermek ve Sayın Valimize destek amacıyla bu gün buradayız. Bu gün burada olduğumuz gibi Sayın Valimizin her zaman yanında olacak ve en büyük destekçileri olacağız. Sayın Valimiz her ne kadar Bitlis’ten gönderilmiş olsa da şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bizler nerede olursa olsun onun yanına gideceğiz ve en büyük destekçileri olacağız. Buradan şunu da belirtmek istiyoruz; nasıl Diyarbakır’ın Gaffar Okkan’ı varsa artık bizim de, Bitlisimizin de Vali Veysel Yurdakul’u var. Bu böyle bilinsin.” diye konuştu.

Valilik önünde yapılan basın açıklamasının ardından Gençlerbirliği Spor kulüp yöneticileri, oyuncuları ve taraftarları Vali Yurdakul’un veda ziyaretleri için il dışında olması nedeniyle valilik toplantı salonuna geçerek Vali Yardımcısı Akif Pektaş’la görüştü. İdareciler olarak nerede uygun görülürse kendilerinin oralarda her zaman görev yapmaya hazır olduklarını dile getiren Vali Yardımcısı Akif Pektaş, “Sayın Valimizin merkeze tayin olması uygun görülmüştür. Bunu saygıyla karşılıyoruz. Ama en önemlisi Sayın Valimiz giderken arkasında birçok dua ve sevgi ile gidecek. Bir idareci için bundan daha büyük bir mutluluk olmaz.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Gençlerbirliği Spor kulüp yöneticileri, oyuncuları ve taraftarları Vali Yurdakul’u ziyaret etmek için randevu alarak valilikten ayrıldı. CİHAN

Yorumlar