Tatvan Emniyeti'nden örnek kan bağış kampanyası

Bitlis’in Tatvan Emniyet Müdürlüğü Polis Haftası dolayısıyla kan bağışı kampanyası düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Tatvan Emniyeti'nden örnek kan bağış kampanyası

Bitlis’in Tatvan Emniyet Müdürlüğü Polis Haftası dolayısıyla kan bağışı kampanyası düzenledi.
“Kan vererek kardeşliğimizi pekiştirelim” sloganıyla düzenleyen etkinlikte Tatvan Emniyet'i hem örnek bir davranışa imza attı hem de vatandaşları kan bağışında bulunmaya teşvik etti.

Tatvan Emniyet Müdürü Hikmet Başer, en büyük kaynaşmanın kan vermekten geçtiğini söyledi. Kan bağışında bulunarak hem sağlığımızı koruduğumuzu hem de kan ihyacı olan hastalara bir nevi olsun yardımcı olunduğunu anlatan Emniyet Müdürü Başer, “İnşallah hayırlı bir iş yaptığımız kanısında olmakla birlikte bu teşvik sayesinde toplanan kanların da ihtiyaç sahibi hastalara ulaşmasına vesile olmuş oluruz. Ben bu bağışta büyük katkı sunan başta mesai arkadaşlarımıza ve halkımıza çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Kızılay Kan Bağış Otobüsü Sorumlusu Dr. Sinan Deli de, kan bağış kampanyasına yoğun ilgi olduğunu ifade etti.
Kan bağış kampanyasının hem sağlık açısından hem de yardımlaşma anlamında oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Dr. Deli, “Kan bağışsında bulunmanın birçok yararı vardır Bunlardan sadece başlıcaları şunlardır; Kemik iliğinin yağlanmasını önleyip, kan yapımı canlı tutulur. Verilen kanın yerine, vücuttan genç hücreler dolaşıma katıldığı için, bağışçı daha dinç ve canlı olur. Kandaki yüksek yağ oranı düşer. Kan bağışı kalp krizi ihtimalini azaltır. Kan bağışlayan kişide baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkısı olur. Tüm bunların yanında bir hastanın sizin verdiğiniz kanla kurtulmasının size vereceği manevi duygu ölçüsüzdür.” dedi.
Dr. Deli ayrıca sağlıklı bir insanın her 3 ayda bir düzenli olarak kan bağışında bulunması bulunmasının sağlığı açısından büyük önem arz ettiğini sözlerine ekledi.
CİHAN

Yorumlar