Tatlıcılara Ramazan denetimi

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Yardımcısı Başar Bal, Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve gıda mühendisleri ile tatlı, pasta ve börek imalatçılarını denetledi. Vatandaşları gıdada yapılan hilelere karşı uyaran Yaşar,...

Google Haberlere Abone ol
Tatlıcılara Ramazan denetimi

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Yardımcısı Başar Bal, Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve gıda mühendisleri ile tatlı, pasta ve börek imalatçılarını denetledi. Vatandaşları gıdada yapılan hilelere karşı uyaran Yaşar, iş yeri sahipleri için de “Ya halk sağlığına uygun üretim yapacaklar ya da kapatacağız, arası yok” dedi.

Belediye ekipleri Ramazan öncesi üretimi ve tüketimi artan tatlı ve unlu mamullerin yapıldığı imalathanelerde denetimleri artırdı. Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından Gimat’ta bulunan iş yerlerinin önce ruhsat açısından yasallığı, ardından imalat ve satış yapan personelin hijyen koşullarına uyup uymadıkları; imalat yapılan yerlerin fiziki durum ve teknik donanımları ile imalat için gerekli olan malzemelerin depolandığı alanlar, kullanılan malzemelerin son kullanma tarihleri incelendi. Ekipler yaptığı denetimlerde, eksik görülen noktaların düzeltilmesi için gereken uyarılarda bulundu. Denetimlerin sonucunda 2 iş yeri hakkında eksikleri giderilene kadar kapatma kararı alınırken 1 iş yerine de para cezası kesildi.

“SAĞLIKSIZ ÜRETİME İZİN VERMEYİZ”

Denetimlerle ilgili bilgi veren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, belediye olarak vatandaşın sağlığını öncelikli olarak gözettiklerini belirterek, “Özellikle Ramazan öncesinde ekiplerimizin gerçekleştirdiği bu denetimlerde amacımız halkımızın kaliteli, sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşmasını sağlamaktır. Vatandaşımızın iftar sofralarına gelen özellikle tatlı ve diğer unlu mamullerin hijyenik ortamlarda üretilmesi için ekiplerimiz hassasiyetle çalışmalarına devam ediyor. Ben de esnaflıktan geldim. Elbette herkes evine ekmek götürecek. Ancak söz konusu vatandaşlarımızın sağlığı olunca herkes işini düzgün yapacak. Ya sağlık koşullarına uyacaklar ya da kapatılacak. Bunun arası yok” dedi.

CİHAN

Yorumlar