Tatlıcı kardeşlerin iftira davası sona yaklaştı

Gayrimerkul zenginlerinden Salih Tatlıcı'nın ölümünün ardından çocukları arasındaki çıkan hukuk savaşı devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Tatlıcı kardeşlerin iftira davası sona yaklaştı

Gayrimerkul zenginlerinden Salih Tatlıcı'nın ölümünün ardından çocukları arasındaki çıkan hukuk savaşı devam ediyor. Mehmet Tatlıcı'nın, asılsız iddialarla birçok kez hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ileri süren kardeşi Uğur Tatlıcı'nın şikayeti üzerine açılan iftira davası karar aşamasına geldi.

İstanbul 30'ncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen Tatlıcı kardeşlerin iftira davasının duruşmasına müşteki Uğur Tatlıcı ile şüpheli Mehmet Tatlıcı katılmazken avukatları hazır bulundu.

Şikayetçi Uğur Tatlıcı'nın avukatı Mustafa Tırtır, sanık Mehmet Tatlıcı'nın miras meselesi nedeniyle müvekkili hakkında birçok kez şikayette ve mükerrer suç duyurularında bulunduğunu öne sürdü. Avukat Tırtır bunların, suçun oluştuğunun kanıtı olduğunu belirterek Mehmet Tatlıcı'nın cezalandırılmasını talep etti.

Sanık Mehmet Tatlıcı'nın avukatı Ömer Faruk Özeroğlu ise müvekkili tarafından yapılan şikayetlerin Anayasal hakların kullanılması ve miras haklarından kaynaklandığını söyledi.
TCK 26 maddesi kapsamında şüphelendikleri ve zarar gördükleri olayda şikayette bulunulduğunu ifade eden Özeroğlu, "Yapılan şikayetlerde anayasal hakları kullanıldı.Hakkımız olanı kullandık. Şikayetçi tarafından da müvekkile karşı açılan ve takipsizlikle sonuçlanan birçok şikayet vardır. İftira suçunun yasal unsurları bulunmamaktadır. Bun nedenle müvekkilimin beraatine karar verilmesini talep ediyoruz." dedi.

Dava konusunda görüşünü bildirmesi için dava dosyasının savcılığa gönderilmesine karar verilen duruşma ertelendi.

İddianameye göre şüpheli Mehmet Tatlıcı'nın çeşitli tarihlerde şikayetçi Uğur Tatlıcı hakkında marka hakkına tecavüz, hırsızlık, güveni kötüye kullanma gibi suçlamalarda bulunduğu belirtilerek, savcılık tarafından yapılan soruşturmalar sonucunda bu şikayetlerle ilgili olarak takipsizlik kararı verildiğini belirtildi. Şüpheli Mehmet Tatlıcı hakkında iftira suçundan hazırlanan iddianamede 4 yıldan 16 yıla kadar hapis talebiyle yargılanması isteniyor. CİHAN

Yorumlar