Tatilde kütüphaneye ilgi arttı

Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesindeki kütüphaneler öğrenci ve vatandaşın büyük ilgisini çekmeye devam ediyor.Okulların tatile girmesi ile ilginin azalacağı beklenen kütüphanelerde boş yer yok. Kitap okuma alışkanlığı olan...

Google Haberlere Abone ol
Tatilde kütüphaneye ilgi arttı

Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesindeki kütüphaneler öğrenci ve vatandaşın büyük ilgisini çekmeye devam ediyor.

Okulların tatile girmesi ile ilginin azalacağı beklenen kütüphanelerde boş yer yok. Kitap okuma alışkanlığı olan vatandaşlar zengin kütüphane kaynakları ve kitap çeşitlerini bir arada buldukları için sınava hazırlanan öğrenciler ise sessiz ve rahat ortamda çalışma olanağı buldukları için kütüphaneleri tercih ediyor.

Altı ayda bir kütüphane yöneticileriyle birlikte yaptıkları toplantıya katılan Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet İhsan Aslanlı, öğrencilerin serin ve sessiz bir ortamda ders çalışmaları ve kitap okumaları için ortam oluşturmayı bir görev bildiklerini söyledi.

Kütüphane ve kitaba olan sevgisinin kendilerini de memnun ettiğini söyleyen Aslanlı, “Sabah 08.00’de açılan kütüphanelerimiz mesai bitimine kadar açık oluyor. Hedefimiz Batman’da okuyan öğrencilerin tümünü kütüphaneyle buluşturmaktır. Bu amaçla eğitim yuvalarıyla çalışmalarımız ortak devam etmektedir. Zengin kütüphane kaynaklarımızla öğrencilerimiz kadar velilerde hizmetten memnun olması bizim için önemlidir. Kitap okuma sayısında her geçen kütüphanemizde artış görülmesi gençlerimizin ne kadar okuma arzusu içinde olduğunu göstermektedir” diye konuştu.

İl ve ilçelerde kütüphanelerin daha iyi hizmet verebilmesi konusunda bir takım çalışmalara ağırlık vereceklerini söyleyen Aslanlı, “Kütüphaneler öğrencilerimizin adeta ikinci bir adresi gibidir” dedi.

CİHAN

Yorumlar