Tatil fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı

Avrupa’nın en büyük tatil ve turizm fuarı olarak gösterilen Karavan-Motor-Turizm Fuarı (CMT), Stuttgart'ta ziyaretçilere açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Tatil fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı

Avrupa’nın en büyük tatil ve turizm fuarı olarak gösterilen Karavan-Motor-Turizm Fuarı (CMT), Stuttgart'ta ziyaretçilere açıldı. 19 Ocak tarihine kadar devam edecek olan fuarda toplam 89 ülke yaklaşık bin 900’ü aşkın stantla yer alıyor. Fuar da Türkiye de 350 metrekarelik bir standa sahip.

Avrupa’nın en büyük tatil ve turizm fuarı olarak gösterilen Karavan-Motor-Turizm Fuarı (CMT) Stuttgart'ta bugün açıldı. 19 Ocak tarihine kadar devam edecek olan fuarda toplam 89 ülke yaklaşık 2 bin stantla yer alıyor. Fuarın bu yılki partner ülkeleri Sırbistan ve Dominik Cumhuriyeti oldu. Fuar açılışında partner ülkeler yerel kıyafetleri ile dans gösterileri yaptı.

Dominik Cumhuriyeti’nin yerel kıyafetler ile yaptığı gösteriye basın mensupları da yoğun ilgi gösterdi.

2013 yılı Ocak-Kasım döneminde Türkiye’yi ziyaret eden yabancı sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,95’luk bir artışla 33 milyon 467 103 oldu. Aynı dönemde Türkiye’ye en çok turist gönderen ülkeler sıralamasında Almanya yüzde 14,58 (4 milyon 880 bin 157) ile birinci, Rusya Federasyonu yüzde 12,57 (4 milyon 208 bin 297) ile ikinci ve İngiltere yüzde 7,39 (2 milyon 472 bin 257) ile üçüncü sırada yer alıyor. Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı’nın CMT Stuttgart Fuarı’ndaki 350 m²’lik standı Halle 4 Stand D30+D40 da yer alıyor.

Fuarda bulunan Türk standını Stuttgart Başkonsolosu Türker Arı ve Frankfurt Kültür Ataşesi Osman Şahin birlikte açarak yarın basın toplantısı düzenleyecek. Türkiye, genellikle deniz turizmi destinasyonu olarak tanınmış olsa da, son yıllarda kış, kültür, spor turizmi gibi birçok alternatif turizm türü için de farklı bir tatil destinasyonu olarak öne çıkıyor.

Her gelir grubundan turiste hitap edecek lüks resortlardan pansiyonlara kadar çok çeşitli konaklama ve tatil seçeneklerinin olması Türkiye’yi dünyanın gözde tatil destinasyonlarından biri haline getiriyor. CİHAN

Yorumlar