Tatil dönüşü beklenen yoğunluk yaşanmadı

İstanbul'da tatilin son günü beklenen trafik yoğunluğu yaşanmadı. Tatilcilerin çoğu önceden döndüğü için beklenen yoğunluk oluşmadı

Google Haberlere Abone ol
Tatil dönüşü beklenen yoğunluk yaşanmadı

Ramazan Bayramı tatilini İstanbul dışında geçirenlerin dönüşe geçmesi nedeniyle TEM ve D100 karayolunda trafiğin duracağı tahmin ediliyordu, ancak tatilin son gününde beklenen yoğunluk yaşanmandı. Belirtilen güzergahlarda zaman zaman düşükk yoğunluk yaşanıyor 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin trafik haritasında şehir içi yoğunluk yüzde 20 seviyesinde görülüyor. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndün her iki yöne geçişte yoğunluk yaşanmazken TEM otoyolunun İstanbul yönü Silivri ve Büyükçekmece arasında düşük yoğunluk yaşanıyor. Mahmutbey Gişeler mevkiinde de beklenen yoğunluk yaşanmazken Silivri'de İstanbul'a giriş noktasında hafif bir yoğunluk yaşanıyor. 

E5'te ise Silivri-Büyükçekmece arasında düşük bir yoğunluk yaşanıyor.

Trafik ekipleri, özellikle İstanbul'a giriş güzergahlarında tedbirlerini ve denetimlerini sürdürüyor.

Sürücüleri aşırı hız ve hatalı sollama yapmamaları konusunda uyaran ekipler, trafik işaret ve işaretçilerine uymalarını istiyor.

İZMİR'DE YOĞUNLUK

İzmir'i diğer kentlere bağlayan yollarda bayram tatili dönüşü nedeniyle araç yoğunluğu oluştu.

Ramazan Bayramı tatilinin son gününde tatil merkezlerinden evlerine dönen vatandaşlar, karayollarında araç yoğunluğu oluşturdu. İzmir Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, yoğunluğun yaşandığı bölgelerde trafik akışını sağladı.

Ekipler, ortalama 3 bin aracın geçtiği güzergahlarda 79 noktada 123 personelle 811 kilometrelik alanda çalıştı. 

Öğleden sonra başlayan trafik yoğunluğu polis helikopteriyle de kontrol edildi. 

Adnan Menderes Havalimanı'ndan havalanan İzmir Emniyet Müdürlüğü Havacılık Şube Müdürlüğüne bağlı polis helikopteriyle karayollarını gözetleyen ekipler, yoğunluğun oluştuğu noktaları yer ekiplerine bildirdi. 

İzmir-Çeşme Otoyolu'nda meydana gelen bir trafik kazasına anında müdahale edilerek trafik akışının devam etmesi sağlandı. 

İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Arif Aysun, görev yapan ekipleri havadan yönlendirdi. Tehlikeli veya hatalı sürücüler ekiplere bildirildi. Bu arada bir motosiklete de müdahale edilerek trafikten men edildi.

AA ekibi, hava ekibinin yürüttüğü denetimleri canlı olarak yayımladı.

Yorumlar