Tataristan'dan Kadir Topbaş'a devlet madalyası

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Tataristan'da "devlet madalyası" ile ödüllendirildi.

Google Haberlere Abone ol
Tataristan'dan Kadir Topbaş'a devlet madalyası

Tataristan Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde düzenlenen törende, Topbaş'a "Tataristan Cumhuriyeti mahalli yönetimlerinin büyüme göstermesine sağladığı katkılarından dolayı" madalya takdim edildi.

Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, törende yaptığı konuşmada, Tataristan ve Türkiye arasındaki işbirliğinin büyüme göstermesine yardım sağlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş'a teşekkür etti.

Mınnıhanov "Sn. Topbaş, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı Dünya Başkanı şekilde verdiği hizmetlerin yanı paradigma İstanbul ile Kazan şehirleri arasındaki işbirliğinde iri yardım sağlamıştır. Bu nedenle Sn. Topbaş’a halkım hesabına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi gerektiğini söyleyen Topbaş konuşmasında “Yereli dışlayarak milli siyaset üretmek bundan böyle olanaksız bir vaziyete gelmiştir.  Küresel istikrar ve sürdürülebilirlik için mahalli yönetimlerin katkısının önemlidir.

Ben Dünya çapında mahalli yönetimlerin takat kazanması için savaş ediyorum. İstanbul ve Kazan şehirleri bölgelerinde yeniliklerin başını çekecek potansiyele ve güce sahiptir.  Ödül için teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Kadir Topbaş, bu madalyanın sırf kendisi için değil, İstanbullular ve Türk milleti için de haysiyet sağlayan olduğunu ifade etti ve Tataristan Cumhurbaşkanına teşekkür etti.

Konuşmaların peşinden Tataristan Cumhurbaşkanı Mınnıhanov Başkan Topbaş’a Devlet Madalyası’nı takdim etti.

KAZAN ÜNİVERSİTESİ’NDE KONUŞTU

Topbaş, Devlet Madalyası Takdim Töreni’nden sonra Kazan Üniversitesi’nde öğrencilere hitap etti. Üniversitenin Türkoloji bölümündeki öğrencilerle bir araya gelen Topbaş’a Rusya Federasyonu Başkanı Putin imzalı “23. Kazan Üniversite Yaz Oyunları Hatıra Madalyası” da verildi.

UCLG AVRASYA BÖLGE TOPLANTISI

Topbaş, Kazan Belediye Başkanı İlsur Metshin ile müşterek UCLG Avrasya Bölge Teşkilatı toplantısına da katıldı. 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar