Tataristan Cumhurbaşkanı: Antalya bizde çok popüler bir kent

Antalya’da düzenlen Tataristan Cumhuriyeti Antalya İş Forumu'na katılan Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, ülkesinde Antalya’nın çok popüler bir kent olduğunu söyledi.Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından düzenlen toplantıda...

Google Haberlere Abone ol
Tataristan Cumhurbaşkanı: Antalya bizde çok popüler bir kent

Antalya’da düzenlen Tataristan Cumhuriyeti Antalya İş Forumu'na katılan Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, ülkesinde Antalya’nın çok popüler bir kent olduğunu söyledi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından düzenlen toplantıda Tataristan ile Türkiye arasındaki dostluk ve ticaret ilişkileri görüşüldü. Çok sayıda iş adamının da yer aldığı forumda konuşan veTataristan’da Antalya’nın çok sevildiğini belirten Cumhurbaşkanı Minnihanov, “Tataristan’da Türkiye çok seviliyor. Özellikle de Antalya çok popüler. Tüm vatandaşlarım Antalya’ya tatile gelmek istiyor. Antalya; iklimi, otellerin kalitesi ve tatıl fiyatlarının uygunluğu sebebiyle çok cazip ve mükemmel bir tatil kenti.” dedi.

Ticaret, sanayi ve mühendislik alanlarında Türkiye ile Tataristan arasındaki işbirliğinin görüşüldüğü toplantının ardından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile Tataristan Cumhurbaşkanı Minnihanov biraraya geldi. İkili görüşmede Türkiye ile Tataristan arasındaki dostluk ilişkileri ve giderek artan yatırımlar konuşuldu.

Her iki devletin geçmişten günümüze derin kültürel bağla ilişkilerini sürdürdüğünü dile getiren Minnihanov, Türkiye ile ülkesi arasındaki ticari ilişkiye değindi. Antalya’ da Tataristan’ ın ekonomik poronsiyelini anlatma fırsatı bulduklarını belirten konuk cumhurbaşkanı Tataristan'da Türkiye ile ortaklığı bulunan 278 işletmenin yatırım hacminin 1.5 milyar dolar olduğunu söyledi.Türk iş adamlarına tarım alanında yatırım yapma çağrısında bulunan Cumhurbaşkanı Minnihanov, ”Tataristan yatırım alanında cazip bir yerdir. Petrol rafineri, en büyük polimer üretimi bulunuyor. Biz kapsamlı olarak sosyo ekonomik alanlarda gelişiyoruz. 600 bin metrekarelik alanı ile Avrupa'nın en büyük teknopark alanını hazırlıyoruz." diye konuştu.

Petrol ve yer altı zenginlikleri bakımından oldukça zengin kaynaklara sahip olan ve doksanlı yıllarda özekliğini ilan eden Tataristan Rusya Federasyonu’na bağlı özerk bir Türk Cumhuriyetidir.

CİHAN

Yorumlar