TASİŞ mağazası yeni yerinde

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Edirne Tasfiye İşletme Müdürlüğü (TASİŞ) perakende satış mağazası yeni yerinde hizmet verecek.Türkiye’nin farklı gümrük kapılarında yıl içerisinde düzenlenen operasyonlarda...

Google Haberlere Abone ol
TASİŞ mağazası yeni yerinde

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Edirne Tasfiye İşletme Müdürlüğü (TASİŞ) perakende satış mağazası yeni yerinde hizmet verecek.

Türkiye’nin farklı gümrük kapılarında yıl içerisinde düzenlenen operasyonlarda çok sayıda kaçak eşya ele geçiriliyor. Kaçak eşya ve malzemeler belli bir süre sonra satışa sunuluyor. Binlerce parçadan oluşan kaçak eşyalar Ankara, İstanbul, Kocaeli ve Edirne’deki mağazalarda perakende olarak satışa sunuluyor. Daha önce Mithatpaşa Mahallesi Kaleiçi mevkiinde bulunan Edirne’deki mağaza, daha merkezi bir yere taşındı.

Talatpaşa Bulvarı üzerindeki yeni merkezine taşınan mağazanın açılışı, gümrük kapılarından sorumlu Edirne Vali Yardımcısı Nedim Irmak, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Recep Zıpkınkurt tarafından yapıldı. Çok sayıda davetlinin de katıldığı açılış töreninde konuşan Vali Yardımcısı Irmak, Edirne’de son yıllarda çok ciddi gelişmelerin yaşandığını söyledi.

Açılışı yaptıkları mağazanın şehre ayrı bir renk katacağını belirten Irmak, “Burası esnafımıza, tüccarımıza alternatif veya rakip değildir. Burası gümrüğümüzün çalışmasının bir göstergesi olmaktadır. Orada yakalanan kaçak eşyanın sergisi olmaktadır. Yakalanan malları imha etmektense ticarete kazandırmakta fayda mülahaza etmekteyiz.” dedi.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın ise Türkiye’de sadece 4 ilde tasfiye satış mağazasının bulunduğunu belirterek, bunlardan bir tanesinin Edirne’de olduğunu kaydetti. Eski mağazalarında satışı yeni yerlerinde 3 katına çıkarmayı hedeflediklerini ifade eden Yalçın, “Yeni yerimizde halkımıza daha iyi hizmet vereceğimizi ve işlerimizin daha iyi olacağını düşünüyorum. Burada sadece Edirne’deki gümrüklerde yakalanan ürünler değil tüm Türkiye’deki gümrüklerde ele geçirilen ürünleri satışa sunuyoruz. O yüzden burayı çok yakından takip etmenizi ve halkımızı sık sık burayı ziyaret etmesini tavsiye ediyorum.” açıklamasını yaptı.

CİHAN

Yorumlar