Taşeronlaşmaya hayır mitinginde ‘yağmur’ sürprizi

Ankara’da bir araya gelen TÜRK-İş Konfederasyonu üyeleri, Sıhhiye Meydanı’nda ‘Taşeronlaşmaya, kuralsız ve örgütsüz çalışmaya hayır’ mitingi düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Taşeronlaşmaya hayır mitinginde ‘yağmur’ sürprizi

Ankara’da bir araya gelen TÜRK-İş Konfederasyonu üyeleri, Sıhhiye Meydanı’nda ‘Taşeronlaşmaya, kuralsız ve örgütsüz çalışmaya hayır’ mitingi düzenledi. Mitingin bitimiyle birlikte başlayan yağmur, iki saate yakın sürede dolan alanın beş dakika içinde boşalmasına neden oldu.

    Türkiye’nin çeşitli illerinden Ankara’ya gelen yüzlerce TÜRK-İş ve bağlı sendika üyeleri Gar önünde bir araya geldi. ‘Yargı kararı uygulansın, adalet yerini bulsun’, ‘İşçilere kadro istiyoruz’, ‘Taşeron işçiliğe hayır, kadromuzu almaya geldik’, ‘Alo Fatih çekme fırça yersin’ döviz ve pankartları taşıdı. Hükümet aleyhine sloganlar atıldı. Kortej oluşturan grup üyeleri buradan Sıhhiye Meydanı’na yürüdü. Eyleme BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile CHP’li bazı milletvekilleri destek verdi.

    Alanda toplananlar adına yapılan konuşmalarda, taşeron uygulamaları, 4/B, 4/C gibi istisnai istihdam türlerinin yaygınlaşması, asgari ücret, düşük ücret politikası, kıdem tazminatının kaldırılmak istenmesi ve özelleştirme gibi konular eleştirildi. Taşeronlaşmayla ilgili yargı kararlarının uygulanması, taşeron işçilerin kadroya alınması ile kıdem tazminatı ve kiralık işçiliğin gündemden çıkarılması istendi.

    MİTİNG ALANI YAĞMUR BAŞLAYINCA 5 DAKİKADA BOŞALDI

    Yapılan konuşmaların bitmesiyle aniden bastıran yağmur, alandakileri hazırlıksız yakaladı. Yaklaşık iki-üç saatlik sürede sloganlar eşliğinde alanı dolduran kalabalık, yağmurla birlikte değişik noktalara dağıldı. Eylemciler, kısa bir süre içerisindeki bulundukları alanı terk etti. Kimi eylemciler hızla alanı boşaltırken, bazı eylemciler köprü altlarına sığınmak zorunda kaldı. Bazıları ise taşıdıkları dövizlerle yağmurdan korunmaya çalıştı. CİHAN

Yorumlar