Taşerona karşı TBMM girişine çadır kuran 25 işçi gözaltına alındı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde taşeronlaşma karşıtı eylem yapıp çadır kuran DİSK’e bağlı Dev Sağlık-İş üyelerine polis müdahale etti. DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu’nun da aralarında bulunduğu 25 eylemci gözaltına...

Google Haberlere Abone ol
Taşerona karşı TBMM girişine çadır kuran 25 işçi gözaltına alındı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde taşeronlaşma karşıtı eylem yapıp çadır kuran DİSK’e bağlı Dev Sağlık-İş üyelerine polis müdahale etti. DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu’nun da aralarında bulunduğu 25 eylemci gözaltına alındı. Polis aracında fenalaşan bir kişiye Meclis önünde müdahale edildi. İşçi, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen ve taşeron işçileri ilgilendiren Torba Yasa’yı protesto etmek isteyen Dev Sağlık-İş üyeleri Dikmen Kapı önünde bir araya geldi. 'Toplu sözleşme hakkımızı istiyoruz’ pankartı açan grup adına konuşan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, 12 bin taşeron işçinin sendika üyeliğinin yok sayıldığını söyledi. Çerkezoğlu, “Taşeron işçilere haklarını verme vaadiyle Meclis’e getirilen torba yasada anlamlı yeni bir hak verilmediği gibi, sendika hakkı taşeron düzenine kurban ediliyor. Taşeron işçinin hakkını almak için örgütlenmesinin de önüne geçiliyor.” dedi. Çerkezoğlu, hükümetin, asgari ücretli sağlık işçilerinin değil, taşeron üzerinden emek komisyonculuğu yapan şirketlerin temsilcisi olduğunun açıkça görüldüğünü öne sürdü.

ÇADIR KURAN SENDİKA ÜYELERİNE POLİS MÜDAHALESİ

Yapılan açıklamanın ardından sendika üyeleri Meclis önünde çadır kurdu. Grubu uyaran polis ekipleri çadırın kaldırılmasını istedi. Yapılan uyarıları dikkate almayan sendika üyelerine polis müdahale etti. Eylemcilerle polis arasında arbede yaşandı. Yaşanan arbede sonrasında DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu’nun da aralarında bulunduğu 25 eylemci gözaltına alındı. Gözaltına alınan sendika üyeleri, polis aracına bindirildi.

GÖZALTI ARACINDA FENALAŞAN İŞÇİ HASTANEYE KALDIRILDI

Bu sırada bir işçi otobüs içerisinde fenalaştı. Diğer grup üyeleri, yardım isteyip, polise tepki gösterdi. Fenalaşan işçi otobüsten çıkarılıp, Meclis parkına alındı. Burada doktor olduğunu söyleyen bir kişi işçiye müdahale etti. Bir Çevik Kuvvet polisi, şahsın ayaklarından tutarak yardımcı oldu.

İşçiyle birlikte inen Genel Sekreter Arzu Çerkezoğlu, fenalaşan şahısla ilgili bilgi verdi. Çerkezoğlu, “Kocaeli Üniversitesi Devlet Hastanesi’nde sendikal haklarını istediği için işten çıkarıldı. 22 gündür direnişte olan, çoluğuna çocuğuna ekmek götürme mücadelesi veren bir arkadaşımız.” şeklinde konuştu. Fenalaşan işçi, bir süre sonra gelen ambulansla Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. İşçiyle birlikte inen Çerkezoğlu ve 2 arkadaşı, şahsın hastaneye götürülmesinin ardından gözaltına alındı. Sendika üyeleri karakola götürüldü.

CİHAN

Yorumlar