Taşeron işçilerinin eylemine ailelerinden destek geldi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Demir Çelik Fabrikaları (Erdemir) Liman Müdürlüğü'nde çalışan taşeron işçilerin eylemi ikinci günde de devam ediyor.Bugün işçilerin eş, çocukları ve akrabaları da liman önüne gelerek eyleme destek verdi....

Google Haberlere Abone ol
Taşeron işçilerinin eylemine ailelerinden destek geldi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Demir Çelik Fabrikaları (Erdemir) Liman Müdürlüğü'nde çalışan taşeron işçilerin eylemi ikinci günde de devam ediyor.

Bugün işçilerin eş, çocukları ve akrabaları da liman önüne gelerek eyleme destek verdi. İşçiler kendilerine verilen kadro sözünün tutulmasını ve maaşlarına iyileştirme yapılmasını istiyor.

İşçi eşlerinden Melek Ürkmez, dün geceden bu yana kimsenin kendilerine sahip çıkmadığını söyleyerek gözyaşlarına boğuldu. AK Parti Milletvekili Ercan Candan'ın köylüsü olduğunu söyleyen Ürkmez "Vekile söyleyin, Ereğli ve Ereğli çocuklarına sahip çıksın. Gelsin bizim arkamızda olsun. Bir yardım istemiyoruz. Bize iş versinler. Bizim eşlerimiz çalışır. Yılmaz" dedi. Annesi ve babasına destek vermek için ana kapıya gelen küçük Ferhat'ın söylediği sözler, hem kendisini hem de eyleme gelenleri ağlattı. Babasının işsiz kalmasından dolayı okula bile gidemediğini söyleyerek " Ben bugün okula gidemedim. Babamın kadroya geçmesini istiyorum. AK Parti seçim zamanı diyordu ki, 'Erdemir' de işe girmeyen adam kalmayacak. Ereğli'yi Erdemir'le geçindireceğiz. Hani AK Parti? Hani Hüseyin Uysal? Dün akşamdan beri hani gelecekti?"

Ferhat Ürkmez'in kardeşi Fırat ise gözyaşlarına boğulduğu konuşmasında sadece babasına iş verilmesini istediğini söyledi.

İşçi yakınlarından Nuray Öztürk de, iki çocuğu olan yakınının asgari ücretle çocuklarını okula dahi gönderemediğini, kendilerinin verdiği destek ile ayakta durmaya çalıştıklarını söyledi.

Diğer yandan sabah saatlerinde işçilerin yanına gelen AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ile birlikte Erdemir Genel Müdürü Sedat Orhan ile görüşen işçi temsilcileri, görüşme sonrasında arkadaşlarının yanına geldi. Görüşmenin sıcak bir ortamda geçtiğini kaydeden Burhan Öztürk ve Adem Erdoğan, maaş konusunda aynı fiyatla devam edileceğini söylemesi üzerine işçilerden eyleme devam kararı çıktı. CİHAN

Yorumlar