Taşeron işçilerin işten çıkartılması hastaneyi karıştırdı

Mardin’in Midyat Devlet Hastanesi’nde çalışan taşeron işçilerin işten çıkartılma iddiası hastaneyi karıştırdı.

Google Haberlere Abone ol
Taşeron işçilerin işten çıkartılması hastaneyi karıştırdı

Mardin’in Midyat Devlet Hastanesi’nde çalışan taşeron işçilerin işten çıkartılma iddiası hastaneyi karıştırdı. Hastane hekimleri ve sağlık çalışanları işten çıkartılmaları durumunda hastanede hizmet vermeyeceklerini açıkladı.

Hastanede çeşitli birimlerde görev yapan taşeron işçiler, yerel seçimlerin hemen ardından işten çıkartılacak olmaları karşısında eylem yaptı. Sağlık çalışanları ve hastanedeki hekimlerin destek verdikleri eylemde otomasyon görevlilerinden Ramazan Eroğlu basın açıklamasında bulundu. Hastane önünde düzenlenen basın açıklamasında Eroğlu, “Bugün 11 işçi arkadaşımız hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkartılmıştır. Bu arkadaşlarımız sekiz yıldır bu kurumda çalışmaktadır. Birçoğu evli ya da ev geçindirmek zorunda olan insanlardır. Birileri ekmek yememize tahammül edememektedir. Biz ekmeğimize, emeğimize uzanan ellerin geri çekilmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

GERİ ALINMALARI İÇİN 1 GÜN SÜRE VERİLDİ

Taşeron işçilerin işten çıkartılmasına tepki gösteren hastane hekimlerinden Psikiyatri Uzmanı Dr. Aykut Çopadak ise şunları söyledi: “Türkiye’de milyonlarca taşeron işçi güvencesiz olarak çalışmakta. Genel sekreterliğin bir an önce işten çıkarmaları durdurmasını istiyoruz. Biz sağlık çalışanları olarak yan yana çalışanlarımız işe dönmediği takdirde biz de yanlarında olacağız. Bir gün süre vererek yarından itibaren, işlerine döndükleri bildirilmezse işlerimize, polikliniğimize, acil servisler dışında devam edemeyeceğiz.”

Yapılan eylemde ‘Taşerona uzanan eller kırılsın’, ‘Susma sustukça sıra sana gelecek’ şeklinde slogan atan grup daha sonra görevleri başına döndü. CİHAN

Yorumlar