Taşeron işçileri, Soma faciasına tepki gösterdi

Bursa Taşeron İşçileri Derneği, Manisa’nın Soma ilçesinde resmi rakamlara göre 282 işçinin hayatını kaybettiği maden ocağı faciasına yönelik protesto eylemi gerçekleştirdi.Şehreküstü Meydanı’nda toplanan taşeron işçileri adına...

Google Haberlere Abone ol
Taşeron işçileri, Soma faciasına tepki gösterdi

Bursa Taşeron İşçileri Derneği, Manisa’nın Soma ilçesinde resmi rakamlara göre 282 işçinin hayatını kaybettiği maden ocağı faciasına yönelik protesto eylemi gerçekleştirdi.

Şehreküstü Meydanı’nda toplanan taşeron işçileri adına açıklamayı Bursa Taşeron işçileri Derneği Kurucu Başkanı Sevim Erol yaptı. Hükümetin Soma faciasından bir gün önce taşeron işçilerle ilgili bir tasarıyı TBMM gündemine getirmeye hazırlandığını belirten Erol, Cumhuriyet devriminin kazanımlarının Soma’da cesedi çıkarılan her madencinin şahsında toprak altında kaldığını söyledi. Erol şunları kaydetti: "Son 13 yılda 21 bin 291 kişi iş kazaları sonucu sürekli iş göremez hale geldi. Aynı dönemde hayatını kaybeden kışı sayısı ise tam 14 bin 315 olarak kayıtlara geçti. Devlet, çalışma hayatında yok artık. Her yeri sattılar ya da taşerona verdiler. Soma faciasından bir gün önce, Meclise bir tasarı sunma hazırlığı yapan hükümet, taşeron işçilerin kanunlardan gelen haklarını anlayıp, arka arkaya dava açıp, hukuk zaferi kazanmaya başladığını görünce, AKP yeni bir tasarı daha hazırlayarak taşeron işçilerin haklarına el koyup iş güvenliği ve sosyal haklarımızı yok hükmüne getirmeye çalışıyor. Biz taşeron işçileri buna göz yummayacağız."

CİHAN

Yorumlar