Taşeron işçilerden mahkeme kararının 32 aydır uygulanmamasına tepki

Karayolları 91. Şube Şefliği'nde taşeron olarak çalışan işçiler, Yol İş Sendikası öncülüğünde 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı. İşçiler 32 ay önce kadroya alınma ile ilgili Yargıtay’ın kararı olmasına rağmen, uygulanmadığını...

Google Haberlere Abone ol
Taşeron işçilerden mahkeme kararının 32 aydır uygulanmamasına tepki

Karayolları 91. Şube Şefliği'nde taşeron olarak çalışan işçiler, Yol İş Sendikası öncülüğünde 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı. İşçiler 32 ay önce kadroya alınma ile ilgili Yargıtay’ın kararı olmasına rağmen, uygulanmadığını ileri sürdü.

Karayolları Şanlıurfa Şubesi önünde bugün toplanan yaklaşık 50 kişilik grup slogan atarak verilen hakların uygulanmasını istedi. Konu ile ilgili basın açıklaması yapan Yol-İş sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Faruk Karaçalı, “Üyesi olduğumuz Türkiye Yol-İş Sendikası tarafından yargıya müracaat edilerek çalışma şeklimizin muvazaalı olduğu gerekçesiyle dava açılmıştı. İlk davalar 10 Mayıs 2011 tarihinde sonuçlandırıldı. İşe ilk girdiğimiz günden itibaren karayollarının işçisi olduğumuza karar verildi. Bahse konu kararlar 25 Ekim 2011 tarihinde Yargıtay 9. Hukuk Dairesi tarafından onaylanarak kesinleşti. O günden beri yargı kararlarının kesin olmasına rağmen uygulanmamaktadır.” dedi.

Yargı kararlarında çalışılan iş yerlerinde uygulanmakta olan toplu iş sözleşmelerinden de yararlanılması gerektiğine hükmedildiğini belirten Karaçalı, toplu iş sözleşmesinden yararlanmak için açılan davaların mali yönden büyük miktarlara ulaştığını anımsattı.

Kadronun verilmesi karşılığında alacak davalarından sulh yoluyla vazgeçmeyi taahhüt ettiklerini aktaran Karaçalı, “Ancak bu güne kadar hep oyalandık. Bugün, yarın diyerek yargı kararlarına uymayanlardan adalet istiyoruz. Yargı kararlarına uyulana kadar her haftanın ilk günü şubemiz faaliyet alanında bulunan Diyarbakır, Batman, Siirt, Cizre, Siverek, Şanlıurfa ve Mardin illerinde karayolları 9. Bölge Müdürlüğü ve şube şefliklerinde toplanarak sesimizi duyurmaya çalışacağız.” diye konuştu.

Karaçalı, “Haktan, adaletten, eşitlikten, yargı bağımsızlığından söz edenler belki bir gün bizleri de duyacaklardır.” ifadelerine yer verdi.

Mahmut Karataş adlı işçi ise 32 ay önce verilen yargı kararının uygulanmasını istediklerini vurguladı. Karakuş, "Yeri geldiği zaman Ergenekon ve Balyoz davalarına saygı göstermek lazım diyenler bu yargı kararını uygulaması lazım. 32 aydır yargı kararı var ortada. Yeter artık." şeklinde tepkilerini dile getirdi.

‘Yargı kararı uygulansın, adalet yerini bulsun’, ‘Ne ihale ne bağış, kadromuzu istiyoruz’, ‘Yargı kararı burada, kadrom nerede’ şeklinde pankart taşıyan grup daha sonra slogan atarak sessiz bir şekilde dağıldı.

CİHAN

Yorumlar